• Головна
  • Українські Карпати замело снігом: коли він очікується в інших регіонах
12:30, 16 жовтня 2023 р.

Українські Карпати замело снігом: коли він очікується в інших регіонах

Українські Карпати замело снігом: коли він очікується в інших регіонах

Сьогодні, 16 жовтня, Карпати засипало снігом. Температура опустилася до -6 градусів. Що стосується інших регіонів України, то сніг очікується наприкінці цього тижня, орієнтовно 21 жовтня.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Голеня в інтерв'ю для NV.

За її прогнозом, прийдешній тиждень буде вологим, подекуди пройде мокрий сніг.

"Ми матимемо в понеділок зниження температури, похолодання, десь вже ближче до норми, яка в цей період. Тобто максимальні температури будуть десь у межах 6−11, 12, на півдні - до 15 градусів.

Так, ми повернемося ближче до осені, з понеділка, але температурний фон буде близький до норми, як на цю пору. Вдень температура близько 10 здебільшого, вночі - 1−6, 2−7 тепла. Але не слід розслаблятися, оскільки погода готує нам ще подальше зниження, і за сьогоднішніми розрахунками воно швидше буде десь на 20−22 жовтня, знову ж з півночі зайде холодне повітря арктичного походження і ще буде зниження температури. Вночі вже до плюс-мінусів, тобто +3−3 градуси, А денна температура також буде 1−7 тепла, хіба що на півдні до 10", - зазначила синоптикиня.

17−18 жовтня на північ, схід, центр чекає нова порція прохолоднішого повітря, знову ж таки можна очікувати на дощі. 20−21 жовтня атмосферний фронт зумовить дощі, а, можливо, вище 21−22 в північних, центральних і східних областях місцями і з мокрим снігом.

"Не можна сказати, що це аномалія, вже остання декада жовтня, це майже звичайне явище, досить часу, що в Україні ми вже очікуємо на сніг", - зазначила синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...