• Головна
  • Військові Ізраїлю радять жителям сектору Газа тікати до Єгипту, поки вони не пізно
13:00, 10 жовтня 2023 р.

Військові Ізраїлю радять жителям сектору Газа тікати до Єгипту, поки вони не пізно

Військові Ізраїлю радять жителям сектору Газа тікати до Єгипту, поки вони не пізно

Через загострення воєнного конфлікту понад 180 тисяч жителів сектору Газа стали вимушеними внутрішніми переселенцями та покинули свої домівки. Більшість з них знайшли притулок у школах БАПОР, які працюють під егідою ООН. А Армія оборони Ізраілю радить жителям сектору Газа тікати до Єгипту, поки вони ще можуть.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на The Times of Israel та Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

Масове переміщення населення за останні 24 години в секторі Газа зросло, перевищивши цифру у 180 тисяч осіб, і очікується, що воно продовжуватиме зростати. Понад 137 тисяч переміщених осіб знайшли притулок у школах БАПОР. А понад 40 тисяч ВПО, чиї будинки було зруйновано або пошкоджено, приймають родичі та сусіди.

Наразі кількість переміщених осіб у секторі Газа є найбільшою з часу 50-денної ескалації бойових дій у 2014 році. Тоді вона стала найбільш смертоносною ескалацією у секторі Газа з 1967 року.

На тлі триваючої війни з угрупованням ХАМАС, ізраїльські військові радять людям залишити сектор Газа і прямувати в Єгипет

"КПП "Рафах" все ще відкритий. Усім, хто може вийти, я б порадив їм вийти", - сказав підполковник Річард Хехт.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів про підготовку до евакуації громадян України з сектору Гази і наголосив, що "це питання годин, бо інакше буде пізно".

Зазначимо, що 9 жовтня українські дипломати отримали понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю, посольство зараз формує список таких громадян і паралельно йде робота над пошуком рішення щодо шляхів виїзду з Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...