• Головна
  • У Дніпрі створили інсталяцію в пам'ять про загиблих захисників "Хрест ЗСУ"
11:00, 2 жовтня 2023 р.

У Дніпрі створили інсталяцію в пам'ять про загиблих захисників "Хрест ЗСУ"

У Дніпрі створили інсталяцію в пам'ять про загиблих захисників "Хрест ЗСУ"

1 жовтня, на День захисників та захисниць України в Дніпрі відкрили інсталяцію "Хрест ЗСУ". Вона зроблена з протитанкових їжаків. А сам "Хрест ЗСУ" - це відомий символ українського контрнаступу. Зокрема, він використовувався на техніці ЗСУ під час Харківського контрнаступу у вересні 2022.

Про це повідомили в пресслужбі міськради Дніпра.

Інсталяція присвячена подвигу захисників України, які віддали життя за незалежність та суверенітет нашої країни. Її встановили з ініціативи воїнів 128-ї бригади ТрО. Сама ідея воїну з позивним "Доцент".

"Ми використали протитанкові їжаки, адже вони вже не знадобляться в обороні Дніпра.

Я вважаю, що вшанування пам’яті загиблих воїнів - це завжди дуже важливо. Визволення нашої землі дається дуже важко, криваво. Важливо, щоб про це пам’ятали і майбутні покоління", - розповів заступник командира 128-ї Бригади Тероборони з морально-психологічного забезпечення Сергій Слодзик.

У Дніпрі створили інсталяцію в пам'ять про загиблих захисників "Хрест ЗСУ", фото-3

Це бригада дніпровського формування. 80% її складу –ф дніпряни. Чотирьох з них відзначали нагородами від міської ради "Захисник вітчизни" під час відкриття інсталяції. Також дуже багато нагород були вручені посмертно.

Пан Микола прийшов на захід з зображенням фотографії сина Сергія на футболці. Той отримав посмертну нагороду. Сергій був добровольцем. Служив у 128-й бригаді ТрО. Загинув у березні цього року. Йому був 31 рік.

У Дніпрі створили інсталяцію в пам'ять про загиблих захисників "Хрест ЗСУ", фото-7

"Коли почалась війна, він (Сергій) був у Польщі. Повернувся, аби захищати Україну, пішов сам. Вдячний його побратимам, що запросили, дякую, що не забувають", - сказав батько героя, пан Микола.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...