• Головна
  • Виманювали гроші з Польщі: в Дніпрі викрили кол-центр кримінальних авторитетів
12:00, 28 вересня 2023 р.

Виманювали гроші з Польщі: в Дніпрі викрили кол-центр кримінальних авторитетів

Виманювали гроші з Польщі: в Дніпрі викрили кол-центр кримінальних авторитетів

У Дніпрі викрили та блокували роботу потужного шахрайського кол-центру. Зловмисники викрадали гроші з рахунків українців, які працюють у Польщі. Організували роботу кол-центру місцеві кримінальні авторитети, а прикривав їхню діяльність правоохоронець з керівною посадою.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДБР.

Організував «бізнес» так званий «смотрящий» за лівим берегом м. Дніпра. До своєї діяльності 42-річний чоловік залучив ще одного «кримінального авторитета», який відповідав за вивід коштів з-за кордону та переведення їх у готівку.

Ділки обладнали офіс в одній зі звичайних квартир у середмісті Дніпра. Він був обладнаний всією необхідною комп’ютерною технікою. Для «операторів» кол-центру була створена методичка, в якій детально розписано, як працювати з клієнтами.

Аферисти використовували номери телефонів польських операторів та IP-телефонію. Під час дзвінків вони називали себе представниками польських банків та повідомляли потерпілим, що їхня банківська картка заблокована.

У ході розмови працівники кол-центру схиляли жертв до встановлення на телефоні спеціального додатка. Завдяки цьому вірусному програмному забезпеченню зловмисники отримували дистанційний доступ до гаджетів та банківських рахунків потерпілих.

"Представляючись співробітниками служби безпеки банківських установ та використовуючи психологічні прийоми, оператори кол-центру отримували дані осіб про банківські карти та рахунки. В подальшому члени групи привласнювали кошти громадян України, які вимушені були виїхати за кордон у зв’язку із повномасштабним вторгненням рф.

Гроші переводилися на електронні гаманці та банківські картки дропів (люди, які погодилися, щоб їх банківські карти стали «транзитними» для вкрадених шахраями грошей). Надалі кошти виводили у готівку через конвертаційний центр у Дніпрі", - уточнили в в поліції Дніпропетровської області.

Таким чином з польських рахунків українських громадян спритники вкрали щонайменше пів мільйона гривень. Наразі встановлюється повне коло ошуканих людей.

Під час спецоперації правоохоронці провели 40 обшуків, вилучили близько 2 млн гривень готівки в різній валюті, автівки преміумкласу, чорнові записи, телефонну і комп’ютерну техніку, банківські картки та сім-карти мобільних операторів.

Затримано 13 осіб, у тому числі двох місцевих кримінальних авторитетів, яким повідомлено про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній та шахрайстві (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Також вирішується питання повідомлення про підозру правоохоронцю, який прикривав діяльність злочинної групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #кол-центр Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...