• Головна
  • Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку
10:00, 28 вересня 2023 р.

Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку

Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку

Несумлінні мешканці приватного сектору у Чечелівському районі зливали у Дніпро нечистоти, бруд та інше сміття. Вони самостійно вивели каналізаційну трубу зі своїх будинків прямісінько до Аптекарської балки, де протікає струмок, що впадає у річку. Та екологічному лиходійству завадили небайдужі, які поскаржились на сусідів.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

На місце приїхали працівники з обслуговування та експлуатації дощоприймальних мереж і затампували три незаконні труби.

Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку, фото-1

«Ми розробили ноу-хау. Ось у таку звичайну пластикову пляшку ми засипали пісок. Далі її ми просовуємо у трубу, аби з неї вже нічого не витікало. Подібне ми вже робили у Гнилокіші, де також несумлінні мешканці вирішили його перетворити на озеро нечистот. Додам, якщо мешканці захочуть позбутися цих пляшок, то їм це вдасться на превелику силу, адже потрібно буде перекопати певну ділянку, аби дістати ту пляшку», – прокоментував начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощоприймальних мереж Андрій Олефіренко.

Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку, фото-2

Дії комунальників дуже не сподобались місцевому мешканцю. Він був агресивний та вилаяв комунальників. Але врізування все ж затампували.

Зливали нечистоти, бруд та сміття: у приватному секторі Дніпра каналізація виходила в річку, фото-3

«Законодавчо чітко відрегламентовано на загальнонаціональному рівні – Водний кодекс України забороняє скидання стічних неочищених вод і без наявних дозволів до водних об'єктів. Крім того, у правилах благоустрою Дніпра теж заборонено скидати стічні води до мережі. За ці незаконні дії є штрафи.

Працівники міськради наділені повноваженнями складати адміністративні протоколи і далі на комісії вирішувати суму стягнення. Для фізичних осіб воно сягає від 340 до 1360 грн, а для юридичних та підприємців – від 850 до 1700 грн. Також хочу надати рекомендації містянам.

Ті об'єкти, які не мають поруч централізованого водовідведення, мають змогу на своїй території обладнати герметичну вигрібну яму, яка має відповідати санітарним нормам.

Це не перша така ліквідація. Торік ми вже ліквідовували такі труби в Амур-Нижньодніпровському районі на річці Гнилокіш. Нині ж ми спостерігаємо, що ця річка стала чистішою.

А щодо збитку екології, то через такі несумлінні дії мешканців може цвісти наш Дніпро: якщо через таку каналізацію зливають, наприклад, мийні засоби, то це пряма загроза для річки», – сказав заступник директора департаменту екологічної політики - начальник управління охорони навколишнього середовища ДМР Ярослав Крисько.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...