• Головна
  • Яку соцмережу Євросоюз визнав найбільшим джерелом російської дезінформації
19:30, 26 вересня 2023 р.

Яку соцмережу Євросоюз визнав найбільшим джерелом російської дезінформації

Яку соцмережу Євросоюз визнав найбільшим джерелом російської дезінформації

Соціальні мережі закликали посилити пильність у контексті боротьби проти російської дезінформації. Це дуже важливо напередодні виборів у країнах ЄС.

Про це повідомляє сайт 056 із посиланням на Bloomberg.

Таку заяву зробила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова. Звернула вона на це увагу на тлі опублікованих звітів ЄС про боротьбу із фейками великих технологічних компаній, як-от Meta, Google і TikTok.

"Це зброя масових маніпуляцій, яка коштує багато мільйонів євро і спрямована як проти росіян, так і проти європейців та решти світу. Найбільші платформи мають враховувати цей ризик. Тим більше, що слід очікувати активізації кремля та інших перед європейськими виборами", - заявила вона

Йоурова зазначила, що більшість великих платформ погодилися працювати з ЄС над добровільним кодексом поведінки, який має на меті встановити стандарти для перевірки фактів. Вони реалізували пілотний проєкт, щоб оцінити масштаби проблеми.

"X, колишній Twitter, що більше не підпадає під дію кодексу, є платформою з найбільшою часткою постів із неправдивою інформацією або дезінформацією... Тож моє послання до Twitter: ви повинні дотримуватися жорсткого законодавства, і ми стежимо за тим, що ви робите", - заявила Йоурова.

Водночас деякі платформи розпочали боротьбу з російською дезінформацією. Наприклад, компанія Google заявила, що за чотири місяці закрила понад 400 каналів, причетних до операцій російського впливу. Водночас Meta розширила партнерство з перевірки фактів 22 мовами в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...