• Головна
  • На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини
15:00, 25 вересня 2023 р.

На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини

На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини

На Дніпропетровщині затримали педофіла, який вбив дівчину ввечері 4 вересня. Йому повідомлено підозру за фактом умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням (п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокурати, передає редакція 056.

За даними слідства, на одній із вулиць м. П'ятихатки місцевий мешканець побачив раніше йому знайому 16-річну дівчину, яка поверталася додому. Він почав її переслідувати та наздоганяти.

Пересвідчившись у відсутності людей, затиснувши рот дівчини рукою, чоловік силою затягнув потерпілу до закинутої ділянки місцевості. Надалі зґвалтував та задушив.

Тіло підлітка з ознаками зґвалтування та насильницької смерті знайшли 5 вересня близько 02:53 в хащах біля одного із будинків на вулиці Привокзальній.

До поліції звернулася матір дівчини та повідомила, що втратила зв`язок зі своєю донькою.

На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини, фото-1
На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини, фото-2

Правоохоронці одразу розпочали пошуки дівчини, залучивши весь особовий склад поліції.

На затримання зловмисника були орієнтовані всі служби, а до пошуків задіяні не лише співробітники Кам'янського районного управління поліції, управління карного розшуку та слідчого управління обласної поліції, управління кримінального аналізу, а й Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Від моменту злочину правоохоронці відпрацювали територію міста, опитали майже всіх жителів, вивчили записи камер відеоспостереження, оглянули понад тисячі автомобілів та перевірили на причетність до вчиненого злочину близько 600 осіб.

23 вересня після безупинних слідчих та розшукових заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід підозрюваного. Ним виявився 46-річний раніше судимий місцевий житель. Затримали чоловіка за результатами оперативних заходів та слідчих дій, судмедекспертиз, зокрема експертизи ДНК.

"Фігурант – батько 5-х дітей. Наймолодшій дитині – 5 років. Найстарша – одноліток загиблої дівчини. Після скоєння злочину він намагався сховатися навіть закордоном у дружини, сподіваючись, що з часом інтенсивність пошуків знизиться. Але ні. Правоохоронці не зупинилися, доки не вдягли кайданки на зловмисника. Дякую поліцейським, які докопалися до суті та вперто йшли до розкриття злочину. Підозра є. Далі – суд", - написав очільник МВС Ігор Клименко.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

На Дніпропетровщині затримали ґвалтавника-вбивцю 16-річної дівчини, фото-3

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції № 7 Камянського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...