• Головна
  • На Дніпропетровщині СБУ навідалася до двох колаборантів, що виправдовували російську агресію
16:30, 22 вересня 2023 р.

На Дніпропетровщині СБУ навідалася до двох колаборантів, що виправдовували російську агресію

На Дніпропетровщині СБУ навідалася до двох колаборантів, що виправдовували російську агресію

На Дніпропетровщині викрили на ще двох мешканців, які займалися колабораційною діяльністю. Через соцмережі вони заперечували збройну агресію рф та глорифікували окупаційні війська.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.

Викрито колишню працівницю гірничодобувної галузі Павлограду на проросійській пропаганді. Вона активно просувала на особистій сторінці у соцмережі антиукраїнські наративи. Маючи близьких родичів в рф, насичених неправдивою інформацією з пропагандистських каналів, повністю розділяла їх точку зору. Жінка не приховувала своє захоплення політичним керівництвом країни агресора й підтримувала збройну агресію рф проти України. Пости з глорифікацією дій ворожої армії і схваленням окупації українських територій були основним контентом її акаунта в інтернеті.

Також, фахівець культурно-розважальної сфери з Новомосковського району виявився активним прихильником військового вторгнення рф в Україну. Через особистий акаунт у соцмережі він розповсюджував деструктивний контент, який брав з проросійських інтернет-ресурсів.

Пости з підтримкою дій ворога під час проведення так званої «спецоперації» і глорифікацією військових злочинів окупаційних військ проти українського народу постійно розміщувались ним на власній сторінці. Чоловік публікував заклики звільнити Україну від міфічних нацистів і підтримувати ідеї «руського миру».

Співробітники СБУ викрили колаборантів і припинили ворожу агітацію.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках кримінальних проваджень обом фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...