• Головна
  • Лічильники та детектори банкнот і їх додаткові переваги і можливості
Новини компаній
10:37, 18 вересня 2023 р.

Лічильники та детектори банкнот і їх додаткові переваги і можливості

Новини компаній

Лічильники і детектори банкнот – універсальні пристрої для того, щоб математично точно порахувати та перевірити на достовірність паперові гроші. Проте лічильники банкнот з розпізнаванням номіналу та детектори грошей мають і багато інших додаткових корисних властивостей, які спрощують роботу підприємця та скорочують немотивовані втрати прибутку.

Лічильники та детектори банкнот і їх додаткові переваги і можливості, фото-1

Лічильники банкнот: унікальні додаткові можливості

Лічильник банкнот зазвичай програмують на найпростішу функцію – підрахунок суми грошей, які були надані для підрахунку. Але більшість нових версій лічильників вміють набагато більше, ніж простий математичний підрахунок. Зокрема, лічильники можуть:

  • сортувати банкноти за номіналом незалежно від кількості і номіналів які закладені для підрахунку;
  • сортують банкноти для швидкої підготовки каси для передавання коштів у банк;
  • визначають вартість банкнот різних валют за один прохід і проводять підрахунки по кожній валюті окремо;
  • поєднують в собі функцію детектора банкнот, визначаючи за багатьма ознаками імовірні підробки;
  • відсортовують пошкоджені банкноти які треба здавати до банківської установи за особливим порядком.

Перевага використання лічильників – швидкість і якість підрахунку. Така система практично ніколи не дає збій і може функціонувати як портативні переносні версії на віддаленій точці продажу, так і в стаціонарній де є великий потік готівки.

Детектори банкнот кращі за експерта

Сучасні системи перевірки банкнот перевіряють гроші на їх автентичність значно краще ніж це може зробити навіть досвідчений експерт. Річ у тім, що стаціонарний детектор валют використовує для перевірки одразу цілий комплекс засобів, а не один спосіб:

  • ультрафіолетове просвічування;
  • інфрачервоне випромінювання;
  • магнітні сенсори;
  • оптичну локалізацію;
  • аналіз поверхні та інші способи виявлення дефектів та підозрілих елементів.

Якщо спеціаліст перевіряє банкноти повільно, але надійно, тоді найкраще запросити його для перевірки декількох сумнівних банкнот, або тоді, коли є час на повільну і ідеально точну оцінку. Якщо ж є грошовий потік, тоді треба виявлять банкноти із сумнівними якостями швидко. Для того, щоб оперативно реагувати на передачу купюр, які можуть мати ознаки підробки, системи можуть подавати світлові або звукові сигнали. Тоді компанія чи магазин не буде зазнавати збитків внаслідок пропуску невідповідних зразкам, грошей.

Висока швидкість роботи і мінімізація втрати робочого часу

У супермаркетах та інших торговельних точках, в компаніях де клієнти розраховуються готівкою, лічильник банкнот та детектори їх достовірності, допоможуть зекономити час роботи касирів. Якщо перевірка грошей відбуватиметься одразу під час прийняття коштів на касу, можна скоротити час на підготовку грошей на завершення касового дня. А також звільнити співробітників компанії від ризиків і додаткових витрат часу на повторний підрахунок і виявлення невідповідностей. Таким чином скорочується час на обслуговування і з’являється більше можливостей пропустити більшу кількість покупців, якісно та вчасно задовольнити потребу у придбанні з мінімальним дискомфортом.

Робота зі зовнішнім дисплеєм та інші маловідомі опції

Мало хто з користувачів знає, що більшість якісних лічильників банкнот можуть використовувати додатковий зовнішній дисплей. Це може бути корисним для облаштування безпечного місця роботи касира, адже покупець не буде знати який результат виявлення неякісних грошей. Таким чином владнати конфліктну ситуацію можна без агресії і з необхідним захистом співробітника, якщо мова йде про підготовленого зловмисника.

До додаткових і дуже корисних опцій слід віднести також лотки різної ємності. У більшості лічильників вони не перевищують 200 одиниць банкнот. Проте якщо купити лотки зі збільшеним обсягом можна скоротити дії по підрахунку готівки, зменшуючи операції із поданням купюр і їх сортуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...