• Головна
  • Випромінює багато радіації: Франція призупинила продажу серію iPhone
12:00, 14 вересня 2023 р.

Випромінює багато радіації: Франція призупинила продажу серію iPhone

Випромінює багато радіації: Франція призупинила продажу серію iPhone

Франція зобов'язала Apple припинити продажі iPhone 12. Причиною стало надто сильне електромагнітне випромінювання.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Національне агентство з виявлення радіочастот у Франції.

Від Apple вимагають вирішення проблеми з надмірним опроміненням за допомогою оновлення програмного забезпечення. На це є два тижні, інакше будуть відкликані ті смартфони, навіть які вже були продані в країні.

ANFR просить, щоб SAR пристроїв перевірявся за двома різними способами використання телефону.

Існує перевірка, коли телефон знаходиться трохи далі, наприклад, коли він у сумці чи кишені піджака. Показник SAR для iPhone 12 був нижче цього порогу.

Не відповідає нормам ЄС інша перевірка - «мембре» або кінцівок. Це коли телефон знаходиться в тісному контакті з тілом людини, наприклад, коли його тримають або кладуть у кишеню штанів.

Обмеження SAR (питомий коефіцієнт поглинання електромагнітної енергії) становить чотири вати на кілограм. А SAR iPhone 12 становить 5,74 Вт на кілограм, що перевищує ліміт. Цей показник задіяний для того, щоб виміряти рівень електромагнітного поля, яке за одну секунду виділяється в тканинах людини.

При цьому, Всесвітня організація охорони здоров’я раніше намагалася розвіяти побоювання щодо радіації, яку випромінюють мобільні телефони. Вона заявила про відсутність доказів того, що вплив електромагнітних полів низького рівня шкідливий для людини.

Apple вже оскаржує перевірку ANFR, і заявила, що надала регулятору результати лабораторних досліджень самого технічного гіганта та третіх сторін, які показують, що пристрій відповідає всім відповідним правилам. Сказано, що iPhone 12 було визнано таким, що відповідає нормам щодо рівнів радіації в усьому світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...