• Головна
  • Для учнів яких шкіл у Дніпрі організували перевезення коштом міського бюджету
Офіційно
17:00, 6 вересня 2023 р.

Для учнів яких шкіл у Дніпрі організували перевезення коштом міського бюджету

Офіційно
Школам Дніпра, де неможливо було облаштувати укриття, запропонували організувати трансфер учнів до інших закладів освіти. Йдеться про ті школи, які розташовані на достатньо великій відстані. «106 шкіл Дніпра приймають учнів, оскільки мають відповідно облаштовані укриття. Є заклади освіти, які не мають таких укриттів і де облаштувати їх неможливо. Запропонували батькам обрати форму навчання (змішану, дистанційну, індивідуальну). Враховуючи заявки батьків, дивилися, де і як можна розмістити учнів, зокрема й тих шкіл, що без укриттів. Близько 30 шкіл, які без укриттів, обрали дистанційну форму навчання. Є й такі, що обрали змішану форму. Навчання учнів таких шкіл організовано на базі тих закладів освіти, де є укриття. На сьогодні для трьох шкіл організовані безкоштовні перевезення учнів – коштом міського бюджету, у зв’язку з великою відстанню між школами. О 07:30 автобуси від’їжджають від рідної школи із дітьми і після уроків знову їх привозять», — розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко. 
Усі транспортні засоби відповідають нормативним документам. Автобуси великі, чисті та зручні. Каже завідувач сектору закупівель відділу технічного нагляду при згаданому департаменті Володимир Файдор. 
Директорка школи, учнів якої підвозять до іншого закладу освіти, де є укриття, Світлана Олександрівна розповідає: «Освітній процес у нашій школі організовано за дистанційною та змішаною формою. Батьки близько 100 учнів виявили бажання, аби діти навчалися саме за змішаною формою. Оскільки у будівлі нашої школи неможливо організувати укриття, ухвалено рішення, аби учні навчалися в іншій, де воно є. Для цього організовано безкоштовне перевезення наших школярів. Три великі автобуси перевозять учнів нашої школи: три класи початкової школи та два — середньої». 
Дніпрянка Ірина привела до школи, звідки відправляються автобуси, свою доньку Варвару, яка пішла до першого класу. «Дуже рада, що для дитини є можливість ходити до школи, контактувати з вчителем, однокласниками. Підтримала очну форму навчання для своєї доньки. Автобус від нашої школи забирає діток і привозить на це ж місце після уроків. Діткам подобається. Окрім навчання, у них ще маленька подорож. Будуть про це спогади. Вдячна за такі безкоштовні перевезення», — додає пані Ірина.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...