• Головна
  • Чи уникне Дніпропетровщина відключень світла та де проведуть енергетичні тренування
16:30, 5 вересня 2023 р.

Чи уникне Дніпропетровщина відключень світла та де проведуть енергетичні тренування

Чи уникне Дніпропетровщина відключень світла та де проведуть енергетичні тренування

У Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській та Вінницькій областях почали розробляли графіки відключення світла для побутових споживачів. Їх будуть вводити у разі дефіциту генерації енергії. Також варто готуватись до відключення світла за графіками жителям Дніпра, адже цього не уникнути через пошкоджену енергосистему.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на заяву директора ДТЕК Дніпровські електромережі Андрія Терещука в ефірі Відкритого.

За його словами, після атак енергетичну систему неможливо відновити на 100%, а тому жителям Дніпра та області варто готуватись до відключення електрики за графіками.

"За поточних умов та того, що люди будуть заощаджувати, якщо ми будемо переживати цю зиму по нашій області з таким же графіком і в такому режимі, як минулу зиму, то це буде дуже добре. Тому відключення будуть. Я думаю, що вони будуть за графіком, ми впораємося з його виконанням, як і минулого року. Ми дуже багато працювали над тим, щоб наше обладнання не виходило з ладу під час цих відключень-включень. Якщо ми будемо жити без електроенергії 4-8 годин на добу, це буде добре.

Ми будемо намагатися пройти зиму не гірше, ніж минулого року. Наша основна задача буде чітко дотримуватися графіку відключень, який опублікований на сайті", – розповів Терещук.

Він зазначив, що потрібно розумно споживати електроенергію. Зменшити навантаження на мережі хоча б у пікові години. Якщо графік споживання буде більш згладженим, то енергетикам буде набагато легше.

Також відомо, що в АТ "Полтаваобленерго" 14 вересня заплановані тренування відключення електрики за графіком. Вони заплановані з метою підготовки до осінньо-зимового періоду та кращого інформування мешканців області щодо питань електропостачання,

"У рамках тренування, запрацюють додаткові контактні телефони в об’єднаних філіях та дільницях Товариства, за якими споживачі зможуть отримати консультацію та роз’яснення від фахівців щодо застосування графіку погодинних відключень.

Повідомлення про застосування графіків погодинного відключення, які будуть публікуватися 13-14 вересня на сайті та офіційних сторінках у соцмережах, будуть умовно-тренувального характеру, тобто без фактичного відключення. Але в цей час можуть виникнути відключення аварійного характеру та проводитися заплановані відключення, пов’язані з ремонтами електричних мереж", - повідомили в Полтава Обленерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...