• Головна
  • "Абсолютно холодна війна": США перекидають в Європу носії ядерних бомб F-35
13:00, 31 серпня 2023 р.

"Абсолютно холодна війна": США перекидають в Європу носії ядерних бомб F-35

"Абсолютно холодна війна": США перекидають в Європу носії ядерних бомб F-35

Сполучені штати перекидають в Європу пів сотні носіїв ядерних бомб F-35. Нові винищувачі здатні нести ядерну зброю. Вони будуть базуватися у Великої Британії вже цього року. Дві ескадрильї F-35 були розгорнуті та незабаром прибудуть на орендовану ВПС США базу в Лейкенхіт, що у британському Саффолку. Потенційне повернення ядерної зброї експерти назвали доказом того, що Захід вступив у нову холодну війну.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на The Telegraph.

Реактивні літаки призначені для проведення тактичних ядерних бомбардувань і здатні виконувати місії повітря-повітря та збирати розвідувальні дані.

Конгрес США отримав бюджетний запит військово-повітряних сил на 50 мільйонів доларів (39,6 мільйона фунтів стерлінгів) для будівництва «гуртожитку для поручителів» на американській авіабазі. Термін «гарантія» використовується у військовій мові США для позначення ядерної зброї .

Аналітики вважають, що в гуртожитку може розміститися більша кількість військовослужбовців, якщо ядерна зброя буде розгорнута для підтримки 6000 представників персоналу, які зараз працюють на базі.

"F-35 будуть базуватися там. Вони розгорнулися і переїдуть наприкінці цього року, якщо не десь у 2024", - повідомило джерело та назвало «важливим» перехід із залучення 54 F-35, які замінять F-15, що зараз знаходяться на авіабазі.

Потенційне повернення ядерної зброї США на територію Великобританії експерти назвали доказом того, що Захід вступив у нову холодну війну.

"Це абсолютно холодна війна, і це стратегічне протистояння. Це гра в покер. Якщо США розміщують ядерну зброю у Великій Британії, це сигнал росії, що все серйозно.

Стримуючий фактор є лише тоді, коли ворог думає, що ви його використаєте. Це працювало протягом останніх 75 років, але зараз ми перебуваємо в такому становищі, коли тиран у нестабільній країні погрожує застосувати ядерну зброю, і єдиний спосіб зупинити їх – змусити їх побачити, що їм це повернеться сторицею", - заявив колишній командир Об’єднаного хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного полку Британії та НАТО Хеміш де Бреттон-Гордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...