• Головна
  • Далі - Мелітополь: Сили оборони звільнили Роботине, - ВІДЕО
11:30, 28 серпня 2023 р.

Далі - Мелітополь: Сили оборони звільнили Роботине, - ВІДЕО

Далі - Мелітополь: Сили оборони звільнили Роботине, - ВІДЕО

Наші війська продовжують наступ. Нещодавно Сили оборони звільнили Роботине на південному фронті.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Military Media Center.

За її словами, після звільнення Роботине наші війська і далі наші війська рухаються південно-східніше цього населеного пункту. Збройні Сили України просуваються в бік Новопрокопівки та Очеретуватого попри шалений опір ворога.

"Це напрямки Новоданилівка - Новопрокопівка та Мала Токмачка - Очеретувате. Це ті напрямки, по яких зараз просуваються наші Збройні сили попри шалений опір ворога", - вказала вона.

Групи ССО України були одними із перших, хто вибивав ворога на підступах до цього населеного пункту.

"Це відбувалося у вкрай непростих умовах: постійна робота російської артилерії, небо кишить ворожими дронами, надзвичайно близький стрілецький контакт з противником, який намагався в будь-який спосіб втримати займану ним ділянку. Це відео демонструє лише невеликий фрагмент роботи наших воїнів, які мали знищити противника і вичавити його із позицій", - написали на Facebook-сторінці "Командування Сил спеціальних операцій ЗС України".

Роботине - невеличке село, площею 3 кв. км, де до війни офіційно жили менш як 500 людей. Але через бойові дії воно набуло надзвичайно важливого тактичного значення.

Річ у тім, що населений пункт лежить на автодорозі з Оріхова до Токмака. До цього логістичного хабу російської армії від Роботиного приблизно 20 км. Далі від Токмака лежить місто Мелітополь - одна з головних цілей українського контрнаступу.

Як вказують експерти, після Роботиного українські сили вже розпочали пробивання головної лінії російської оборони на Запоріжжі.

Військовий аналітик групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець звертає увагу, що окупантам не вистачає резервів, щоб стримати український наступ біля Роботиного.

За його даними, на цій ділянці ЗСУ вже вийшли на перші позиції головного рубежу оборони противника на ширині по фронту понад 4,5 км.

Вас може зацікавити новина: росія повертає людей, вивезених з окупованих територій: з якою метою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #новини Мелітополь #Роботине звільнено
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...