• Головна
  • Ракетна атака по центральних та північних областях: яка мета в росіян
09:10, 27 серпня 2023 р.

Ракетна атака по центральних та північних областях: яка мета в росіян

Ракетна атака по центральних та північних областях: яка мета в росіян

Уночі 27 серпня противник завдав удару крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55/Х-555. Вони були випущені із п'яти літаків стратегічної авіації з повітряного простору рф в районі Енгельса.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Усього локаційно спостерігалось до восьми повітряних цілей. Силами та засобами ПС знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-55/Х-555 у центральних та північних областях. Решта повітряних цілей імовірно хибні, інформації про влучання не надходило.

"Ракети, які рухалися в напрямку Києва, були знищені ППО. За даними станом на зараз, у столиці без жертв та руйнувань", - повідомили в КМВА.

Також про роботу ППО розповів голова Черкаської ОВА Ігор Табунець.

"Майже три години поспіль ми мали загрозу з повітря, фіксуючи проліт російських ракет над територією. В області працювали сили ППО. За попередніми даними, збито дві ворожі цілі. Інформація про потерпілих чи руйнації внаслідок повітряної атаки противника наразі не надходила", - написав він.

Де ще літали ракети, наразі офіційно не повідомлялось. Також ППО могла працювати по болванках без бойової частини. А отже мета останнього обстрілу - виявлення ППО та побудова маршрутів для вже дійсно масштабного обстрілу.

Не просто останнім часом ми спостерігаємо тактику русні, коли вони багато маневрують ракетами або дронами під час атак.

"Під час нічної атаки 27 серпня російські окупанти застосували складну систему маневрів, щоб виснажити та виявити систему протиповітряної оборони.

Ракетна небезпека завжди є високою, і така загроза існує не тільки з повітря, а і з моря", - зазначила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, море штормить, але ракетна небезпека зберігається. Корабельне угруповання ворога складається з 12 одиниць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...