• Головна
  • Міська рада Дніпра виставила на приватизацію комунальні нежитлові приміщення через державні е-аукціони
Новини компаній
17:00, 25 серпня 2023 р.

Міська рада Дніпра виставила на приватизацію комунальні нежитлові приміщення через державні е-аукціони

Новини компаній
Міська рада Дніпра виставила на приватизацію комунальні нежитлові приміщення через державні е-аукціони, фото-1

Дніпровська міська рада виставила на онлайн-аукціони для приватизації нежитлове приміщення на проспекті Миру. Торги у державній електронній системі Прозорро.Продажі відбудуться 30 серпня.

Йдеться про нежитлове приміщення на першому поверсі житлового будинку у Дніпрі на просп. Миру, 18. Загальна площа – 80,8 квадратні метри. Стартова ціна об'єкта – майже 692 тисячі гривень.

Також Дніпровська міська рада пропонує приватизувати нежитлову будівлю на вул. Танцюрина Балка, 17. Загальна площа цього об’єкта – майже 988 м2, а початкова ціна реалізації – 1,5 млн грн. Аукціон також відбудеться 30 серпня.

Міська рада Дніпра виставила на приватизацію комунальні нежитлові приміщення через державні е-аукціони, фото-2

Тож усі охочі позмагатися за ці приміщення на онлайн-аукціоні з приватизації можуть подавати заявки на участь через майданчики, акредитовані в системі Прозорро.Продажі до 20:00 29 серпня.

Мала приватизація державного та комунального майна, відповідно до законодавства, відбувається через державні е-аукціони Прозорро.Продажі. Малій приватизації підлягають об'єкти – нерухомість, підприємства, балансова вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Приватизація державного майна через електронну торгову систему Прозорро.Продажі допомагає під час війни заробляти гроші до державної скарбниці. А кошти від приватизації комунальної власності наповнюють місцеві бюджети. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення, таким чином місцеві бюджети Дніпропетровщини заробили понад 59 мільйон гривень.

Для держави та органів місцевого самоврядування, приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції. А для бізнесу чи підприємців-початківців – реальний шанс втілити у життя свою бізнес-ідею.

Міська рада Дніпра виставила на приватизацію комунальні нежитлові приміщення через державні е-аукціони, фото-3

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі Прозорро.Продажі та підготувати необхідний пакет документів. Тоді ви можете подати заявку на участь у торгах за об’єкт, який вас зацікавив і запропонувати свою ціну. Також учасники повинні сплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Для переможця аукціону гарантійний внесок зараховується в рахунок оплати за актив, ціна продажу якого визначається на електронних торгах. Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу, майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта, після чого підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

За новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінках у Facebook Прозорро.Продажі та Фонд держмайна України.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...