• Головна
  • Споживання електрики на максимумі, аварійну допомогу брали в двох країн ЄС
15:30, 18 серпня 2023 р.

Споживання електрики на максимумі, аварійну допомогу брали в двох країн ЄС

Споживання електрики на максимумі, аварійну допомогу брали в двох країн ЄС

17 серпня споживання світла трималося на максимумі, хоч і не перевершило рекорд 16 серпня. Ситуацію напружило і те, що за минулу добу в аварійний ремонт виведено три енергоблоки на теплових електростанціях, натомість в роботу повернулись два. Щоб вистачило електроенергії з 19:00 до 22:00 Україна брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укренерго.

Споживання вчора, 17 серпня, знову було максимальним за це літо, на 8% перевершивши показник минулої п’ятниці, 11 серпня. Але рекордним залишається 16 серпня.

Обсяг імпорту був недостатній для компенсації різниці між споживанням та виробництвом. «Укренерго» для забезпечення споживання вимушено застосувало аварійну допомогу з 19:00 до 22:00 з енергосистем Румунії та Польщі загальною потужністю 400 МВт щогодини.

Аварійна допомога - останній і найдорожчий захід подолання нестачі електроенергії в енергосистемі, який не вимагає обмеження споживачів.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 686 МВт. Експорт відсутній.

За добу зафіксовано ускладнення в роботі 2 повітряних ліній в Дніпропетровській та Тернопільській областях. Знеструмлення споживачів не було, лінії працюють.

Через бойові дії залишаються знеструмленими 413 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації.

Щоб допомогти державі на енергетичному фронті та уникнути відключень світла, ощадливо споживайте електроенергію:

  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...