• Головна
  • На Дніпропетровщині через ворожі атаки є загиблий та поранені: ситуація в регіоні станом на вечір
20:00, 16 серпня 2023 р.

На Дніпропетровщині через ворожі атаки є загиблий та поранені: ситуація в регіоні станом на вечір

На Дніпропетровщині через ворожі атаки є загиблий та поранені: ситуація в регіоні станом на вечір

Завершується п’ятсот тридцять дев'ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір.

Про це повідомляє редакція 056.

Голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак розповів, що в результаті ворожої атаки на Межівську громаду Синельниківського району - один загиблий та шість поранених. А ще є чимало руйнувань.

Здійнялося три пожежі, які рятувальники вже приборкали. Понівечені 49 приватних осель. Пошкоджені сільськогосподарське підприємство, навчальний заклад. Побиті авто. Рятувальники обстежують територію. Обходять подвір’я. Уточнюють, якої шкоди ще заподіяв агресор.

Після пережитого місцевим знадобилася психологічна допомога. Її фахівці надали 12 людям.

Неспокійно було і на Нікопольщині. По району ворог бив тричі. З важкої артилерії обстріляв Нікополь та Марганецьку громаду. Постраждав 63-річний чоловік. Отримав мінно-вибухову травму та осколкове поранення.

У стані середньої тяжкості його госпіталізували. Пошкоджені кафе, 14 житлових будинків, 8 господарських споруд, авто та 5 ліній електропередач. Побито 40 сонячних панелей.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що сьогодні важкий день для області. У Нікопольському та Синельниківському районах через ворожі атаки є загиблі та поранені серед мирного населення.

Окупанти обстріляли Межівську громаду Синельниківського району. Це близько 160 км від Дніпра. Громада межує з Донецькою областю. Загинув зовсім молодий хлопець. Йому було 18 років. Поранено 6 осіб, з них - дівчинка 2,5 роки. Її та ще одного з поранених госпіталізували. Дівчинка вже почувається добре, знаходиться вдома. Пораненим надали усю необхідну допомогу. Усі, хто цього потребує, будуть доставлені після стабілізації бригадами екстреної медичної допомоги з районної до наших обласних лікарень.

Залучено два евакуаційні автобуси від селищної громади, евакуйовано 12 осіб з небезпечної зони. З постраждалими працює психолог. Внаслідок обстрілу пошкоджені 49 будинків, навчальний заклад, автомобілі та мікроавтобус. Також сталася пожежа на сільгосппідприємстві. Рятувальники ліквідували вогонь.

За день окупанти тричі били по Нікополю та Марганецькій громаді з артилерії. Внаслідок обстрілу поранено 63-річного чоловіка, мешканця Нікополя. Його госпіталізували з діагнозом - мінно-вибухова травма, осколкові поранення грудної клітини та лівого колінного суглоба.

Надана уся необхідна медична допомога. Зараз він знаходиться у стані середньої тяжкості. Пошкоджено кафе, 14 житлових будинків, 8 господарчих споруд, 3 автомобілі, 5 ліній електропередачі та сонячні панелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...