• Головна
  • Куди вночі рф направила "шахеди та як спрацювала ППО": головне по регіонах
10:01, 16 серпня 2023 р.

Куди вночі рф направила "шахеди та як спрацювала ППО": головне по регіонах

Куди вночі рф направила "шахеди та як спрацювала ППО": головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот тридцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії рф проти нашої держави. Уночі 16 серпня окупаційні війська атакували портову інфраструктуру Одещини ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Пуски «шахедів» здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Чауда). Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей. Також вранці ворог атакував дроном Харківщину. Не стихає і артилерія.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Харківщина

Минулої ночі ворог завдав ударів дронами типу Shahed по с. Піски-Радьківські Ізюмського району. Пошкоджено складські приміщення покинутого сільгосппідприємства. Потерпілих немає.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів області. Внаслідок обстрілів м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено кілька приватних будинків та господарчі споруди. У с. Петропавлівка Куп'янського району внаслідок обстрілів пошкоджено 3 будинки, сталися пожежі.

Також неподалік від Харкова "шахеди" були зафіксовані під час ранкової повітряної тривоги. Спрацювала ППО.

Одеська область

Російські терористи двічі за цю ніч атакували Одещину ударними безпілотниками.

Внаслідок цього постраждали складські приміщення, адміністративні приміщення сільськогосподарська техніка та зерносховища на одному з портів Дунаю.

"Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області.

Внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС", - написав голова військової адміністрації Одеської області Олег Кіпер.

Силами та засобами Повітряних cил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників

Миколаївщина

Вночі, під час масованої атаки, у межах Миколаївської області Силами протиповітряної оборони знищено два дрони типу «Shahed-136», з них два - на Миколаївщині.

Миколаївський район: Вчора, 15 серпня, силами протиповітряної оборони на території Воскресенської громади знищено розвідувальний БпЛА. Внаслідок падіння уламків відбулось займання чагарників та сухої трави на площі 4 га у полі. Пожежа була оперативно ліквідована підрозділами ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Постраждалих немає. 

Сумщина

Протягом дня росіяни здійснили 26 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 172 вибухи. Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Великописарівська, Середино-Будська, Есманська, Білопільська, Шалигинська, Миколаївська, Хотінська, Новослобідська громади.

Вночі та вранці ворог здійснив 8 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 50 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Юнаківська, Середино-Будська громади.

Дніпропетровщина

Вчора окупанти двічі гатили з артилерії по Нікополю та один раз по Марганецькій громаді. Внаслідок обстрілу у Нікополі було пошкоджено господарську споруду. Обійшлося без постраждалих.

Вночі також ворог атакував Нікопольський район. Нікополь обстріляли з граду, з артилерії - Марганецьку громаду. Без руйнувань та постраждалих.

Запорізька область

за минулу добу ворог завдав 100 ударів по 26 населених пунктах Зафіксовано 84 артилерійські обстріли по території Гуляйполя, Новоданилівки, Омельника, Левадного, Новоандріївки, Темирівки, Кам'янського, П'ятихаток, Плавнів та інших сіл на лінії вогню. Від п'яти авіаударів постраждали Таврійське та Оріхів, військові рф обстріляли з РСЗВ Новодарівку й Білогір'я, чотири БПЛА атакували Залізничне, Малинівку, Новоіванівку та Затишшя. П'ять ракетних ударів прийшлися по Таврійському. Надійшло 48 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських будівель, складських приміщень та об'єктів інфраструктури. Без постраждалих.

Херсонщина

За минулу добу противник здійснив 61 обстріл, випустивши 358 снарядів з мінометів, артилерії, танків, "Градів", БПЛА та авіації. По місту Херсон ворог випустив 13 снарядів. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; приміщення "Пункту незламності" у Бериславському районі. Через російську агресію шестеро людей дістали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...