• Головна
  • В Україні підготували законопроект про декриміналізацію порнографії
17:30, 15 серпня 2023 р.

В Україні підготували законопроект про декриміналізацію порнографії

В Україні підготували законопроект про декриміналізацію порнографії

В Україні планують декриміналізувати статтю 301 КУ про порнографію. Відповідний законопроєкт внесуть до Верховної Ради.

Про це повідомив народний депутат України Максим Бужанський у коментарі УНІАН

Зараз передбачено позбавлення волі за ввезення творів, зображень порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання.

За словами Бужанського в сучасному суспільстві частина громадян виступають за декриміналізацію цієї статті.

"Є молоді люди, які створюють акаунти на OnlyFans. Вони знімають свої відео, фото, викладають і продають це. А на них полюють кіберполіцейські, які вступають з ними в листування під виглядом клієнтів і після цього фіксують отримання за це відео і фотографії плати.

Після цього з них або "знімають" гроші, або саджають їх до в'язниці. При цьому він наголосив, що це той випадок, коли людей карають "за дурницю, що не завдає нікому шкоди", – розповів він.

Бужанський пояснив, що цей процес також породжує зловживання службовим становищем з боку правоохоронців, які порушують подібні справи і наживаються на цьому.

"Ситуація просто абсурдна, оскільки сервіс OnlyFans сплачує податки до бюджету, а тих, хто ним користується, саджають за злочин", - сказав депутат.

У зв'язку з цим на базі правоохоронного комітету парламенту була створена робоча група на чолі з Владленом Неклюдовим. Крім депутатів, в ній працювали представники близько 10 громадських організацій, а також прокуратури та правоохоронних органів.

"Група працювала дуже довго – з лютого. Тому що складно описати, що потрібно вважати порнографією, забороненими речами, оскільки це оціночні судження", – розповів депутат.

Він підкреслив, що важливо було не зняти відповідальність за такі речі як насильство, дитяча порнографія, несанкціоноване поширення чиїхось особистих відео і фото, примус і торгівля людьми.

"Норма про порнографію – ще радянська, яка діяла "в умовах не тільки зовсім іншої держави, а й іншої системи моралі – це минуле тисячоліття", - сказав Бужанський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...