• Головна
  • Незламно, з любов'ю до захисників та до життя: у Дніпрі відзначили День молоді, - ФОТО
22:00, 11 серпня 2023 р.

Незламно, з любов'ю до захисників та до життя: у Дніпрі відзначили День молоді, - ФОТО

Незламно, з любов'ю до захисників та до життя: у Дніпрі відзначили День молоді, - ФОТО

Сьогодні, 11 серпня у Дніпрі відзначили День молоді. Через війну для свята обрали захищене від ракет місце - метро. Для містян підготували кілька масштабних заходів на чотирьох локаціях.

Про це повідомляє сайт 056 з місця подій.

Для гостей підготували безліч локацій, які розташували на чотирьох станціях підземки. Відвідувачів розважали стендапери та українські гурти на «SHELTER FEST». Прихильники більш спокійного відпочинку роздивлялись артвиставку, відвідували молодіжний форум та брали участь у квесті.

Станція «Метробудівників»

Пройшло нагородження учасників проєкту «Молодь Дніпра вражає». Це понад 30 хлопців та дівчат, які з 24 лютого 2022-го зробили свій внесок у наближення Перемоги. Це молоді волонтери, активісти, науковці, спортсмени, митці тощо.

"Вони показали себе в волонтерстві, спорті, суспільній діяльності. Це допомога іншим, промоція хорошого способу життя, людей, які є молодими, мають свої плани, мрії. І сьогодні було підтверджено, що вони все роблять правильно. 

Я був на всіх станціях, найголовніше, що тут є, це люди. Тут гарна атмосфера, молоді обличчя, і ми розуміємо, наша молодь - це наше майбутнє. І таке ставлення до всього, що відбувається, показує, що ми обов'язково переможемо, і в Україні все буде добре", - розповів секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Станція «Покровська»

До 12 серпня на цій станції триватиме виставка «Мистецтво в укритті», на якій представлено 26 картин. Шість з них — намалювали вихованці центру інклюзивної творчості – АРТпаралелі. До нього ходять діти та підлітки з особливостями розвитку та інвалідністю: з синдромом Дауна, епілепсією, ДЦП, синдромом Коффіна Сіріса, аутизмом, розумовою відсталістю.

"Ці люди мають проблеми зі здоров'ям, але вони стараються, малюють, і потім це потрапляє на виставку. Це класно, це надихає. Настільки зараз змінилося відношення до людей, які мають вроджені вади, але можуть їх долати за підтримки з боку суспільства та влади", - зазначив Санжара.

Поруч з цими картинами на виставці предаставлено ще 20, які намалювали студенти Київського університету культури.

Станція «Металургів»

На станції пройшла виставка молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування. Студенти закладів вищої освіти, активісти влаштували інтерактивну ярмарку, де всі охочі могли перевірити свій інтелект та отримати призи.

Також дніпряни змогли розважитися на стендап-виступах місцевих коміків. Вони з гумором розповідали про студентське життя та інші історії молодості.

Станція «Вокзальна»

Закінчилось святкування благодійним концертом «SHELTER FEST». На ньому виступили: Jerry Heil, KOLABA, Віталій OKS, Tricky Nicki.

Ця локація зібрала найбільше відвідувачів. Музика допомогла зарядитися енергією та "запалити" дружню атмосферу навколо.

"«SHELTER FEST» з'явився у 2022 році, як відповідь на те, що відбувалось навколо нас. Його створили для об'єднання молоді, згуртування і, звичайно, для благодійних цілей, для того, аби зібрати донати на найважливіше - на наших захисників, які зараз боронять нас, нашу можливість в "підземці", але проводити цей захід і святкувати День молоді", - розповів керівник Молодіжного центру Дніпра Рафаель Кіжнер.

Організаторами Дня молоді у Дніпрі стали: Молодіжна рада Дніпра, Молодіжний центр Дніпра та Департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання дніпровської міської ради. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #День молоді Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Широкомасштабному вторгненню передувало засіхання на багату українську культуру. Разом з перемогою українцям важливо повертатися до свого коріння та берегти ту культурну ідентичність, яка формувалися нашими предками. Ми сильна та волелюбна нація і це не дає спокою росії вже протягом багатьох віків.
Оголошення
live comments feed...