• Головна
  • Спрощення управління багатоквартирними будинками: Зеленський підписав закон
14:30, 9 серпня 2023 р.

Спрощення управління багатоквартирними будинками: Зеленський підписав закон

Спрощення управління багатоквартирними будинками: Зеленський підписав закон

Сьогодні, 9 серпня, Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками". В ньому йдеться про установчі збори жителів, використання електронних інструментів та електронного цифрового підпису.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на сайт ВРУ.

Норматив покликаний спростити управління багатоквартирними будинками, зокрема через мінімізацію бар’єрів для прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку (зокрема об’єднань співвласників багатоквартирного будинку), зокрема шляхом використання електронних інструментів, зменшення законодавчих вимог щодо прийняття рішень щодо управління та удосконалення процедури створення і діяльності об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Зокрема, законом передбачається:

  • зменшення вимог щодо кількості голосів співвласників, необхідних для прийняття рішень в багатоквартирному будинку, яке передбачає наявність 50% голосів для прийняття всіх рішень крім від’єднання багатоквартирного будинку від інженерних мереж;
  • уніфікацію існуючого законодавчого регулювання стосовно оформлення протоколів зборів співвласників;
  • спрощення механізму інформування про проведення зборів співвласників.

Також усувається прогалина законодавства щодо неможливості подання на державну реєстрацію документів частково у паперовій, а частково в електронній формі.

Прийняття законопроєкту створює передумови для збільшення кількості ОСББ, сприятиме поширенню використання електронних цифрових сервісів співвласниками багатоквартирних будинків, призведе до зменшення витрат співвласників на управління багатоквартирними будинками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...