• Головна
  • Де найбільше атакують окупанти: Маляр назвала основний напрямок наступу противника
14:00, 9 серпня 2023 р.

Де найбільше атакують окупанти: Маляр назвала основний напрямок наступу противника

Де найбільше атакують окупанти: Маляр назвала основний напрямок наступу противника

Триває п’ятсот тридцять друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Станом на зараз основним напрямком наступу російських військ залишається Куп’янський. Мета ворога - прорвати оборону українських військ та вийти безпосередньо до Куп'янська.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр у середу, 9 серпня, передає редакція. 

Ганна Маляр повідомила, що ворог сформував наступальне угруповання і намагається рухатись вперед, втім безуспішно. Оперативна ситуація складна, але контрольована. Сили оборони України мужньо стримують там наступ ворога. 

Окрім того, окупанти вже кілька днів ведуть безуспішні наступальні дії в районі Синьківка Харківської області. 

"Інтенсивність бойових дій та ворожих обстрілів висока. По деяким позиціям буває по декілька змін положення за день. Всі необхідні рішення для підсилення нашої стійкості оперативно прийняті на місці командирами та командуванням східного угруповання військ", - написала вона.

Бахмутський напрямок

На Бахмутському напрямку, як зауважила Маляр, українські війська продовжують вести наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут, закріплюємось на досягнутих рубежах. Тим часом ворог постійними штурмами робить спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки та в районі Зайцеве.

Де найбільше атакують окупанти: Маляр назвала основний напрямок наступу противника, фото-1

Південь

Маляр наголосила, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. В напрямку Урожайне, Приютне та Вербове наші оборонці мали частковий успіх. Зараз закріплюються на досягнутих рубежах. 

"Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новокалинове, Сєверне, Новомихайлівка та Старомайорське. Наші бійці не залишають ворогу шансу на просування та повернення втрачених позицій", - йдеться у її дописі. 

У Міноборони зазначили, що і на сході, і на півдні ворог зараз несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці.

"Наші сили оборони за ці дні дуже суттєво знизили наступальний та оборонний потенціал ворога і не дають йому реалізувати плани", - підсумувала вона.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі розповів про наступ ЗСУ. Він зауважив, що тривають тяжкі бої.

В Генштабі ЗСУ повідомляють, що протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам. Внаслідок російських терористичних атак нажаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...