• Головна
  • Де в ЄС найдорожче жити: ТОП-5 країн із найвищими цінами
18:00, 6 серпня 2023 р.

Де в ЄС найдорожче жити: ТОП-5 країн із найвищими цінами

Життя в Європі не таке просте, як може здаватися на перший погляд. Єдина перевага - це відсутність ракетних та шахедних атак. Різниця вартості кінцевих продуктів в різних країнах ЄС може сягати 150%, передає редакція 056. 

Аналітики Євростату провели дослідження, визначивши країни, де перебування коштує дуже дорого, передає редакція 056.

Швейцарія

Так, відкриває список Швейцарія. Це країна з досить високим рівнем життя, але і його вартість також чимала. Попри те, що середній рівень зарплат тут близько €5,5 тис., місцеві жителі нерідко скаржаться, що їм цього не вистачає.

Середня місячна вартість проживання в Швейцарії — €3-4 тис. В цю суму входить оренда житла, комунальні послуги, харчування, транспорт, одяг, розваги та деякі інші витрати.

Наприклад, ціна на однокімнатну квартиру в центрі Цюриха становить близько €2000 на місяць. Вартість чашки кави в кафе — близько 5 євро. Ціна на вечерю в ресторані — близько 50 євро на особу.

Індекс рівня цін на кінцеві витрати домогосподарств (HFCE) у Швейцарії, за даними Євростату, найвищий у ЄС — 174,3. Це означає, що ціни в цій країні на 74,3% вищі, ніж середні в ЄС.

Норвегія

Тут середня вартість життя становить близько €2,5-3,5 тис., при середній зарплаті в близько €3,2 тис. Наприклад, ціна на однокімнатну квартиру в центрі Осло становить близько €1500 на місяць. Вартість чашки кави — €4. Вечеря в ресторані може обійтись в 40 євро на особу.

Індекс рівня цін — 142,9.

Ісландія

Це країна з дивовижною природою, але також і з дуже високою вартістю життя. В середньому за місяць жителі витрачають близько €2 тис. Наприклад, ціна на однокімнатну квартиру в центрі Рейк’явіка становить близько €1000 на місяць. Щоб випити кави, треба віддати €3, а за вечерю — €30 на особу. Зарплати в середньому коливаються в районі €3,5 тис.

Індекс рівня цін — 159.

Данія

Щоб комфортно жити в цій країні потрібно заробляти щонайменше €2 тис. За квартиру в Копенгагені потрібно заплатити близько €1,2 тис. на місяць, випити чашечку кави обійдеться вам у €2, а повечеряти у €25 на особу. При цьому, за зарплатами Данія не відстає, в середньому тут люди отримують €3,2 тис.

Індекс рівня цін — 144,5.

Люксембург

Це один з європейських рекордсменів за рівнем зарплат (€4,4 тис. на місяць), однак і за рівнем вартості життя. Щоб комфортно тут жити потрібно мати понад €2,5 тис. на місяць. За посереднє житло в Люксембурзі потрібно віддати €1,5 тис. на місяць, вартість чашечки кави — €2,5, вечері — близько €30 на особу.

Індекс рівня цін — 136,8.

Також, за даними Євростату, досить дорогими країнами вважаються Ірландія (ціни знаходяться на рівні 146% від середньоєвропейських), Фінляндія (126,5%) та Швеція (124,1%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...