• Головна
  • Став найдорожчим вхідним трансфером в історії клуба: Артем Довбик перейшов до іспанської "Жирони"
16:00, 6 серпня 2023 р.

Став найдорожчим вхідним трансфером в історії клуба: Артем Довбик перейшов до іспанської "Жирони"

Став найдорожчим вхідним трансфером в історії клуба: Артем Довбик перейшов до іспанської "Жирони"

Форвард СК "Днепр-1" та збірної України Артем Довбик перейшов іншого клуба, а саме до "Жирони".

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на офіційний сайт іспанського клубу.

Сторони підписали контракт до 2028 року. Сума трансферу не розголошується, але раніше ЗМІ повідомляли, що "Дніпро-1" отримає 7 мільйонів євро, при цьому "Жирона" матиме лише 50% прав на форварда. Як відомо, інша половина прав належить датському "Мітьюлланну".

У Жироні дуже хотіли, щоб Артем Довбик зміг зіграти з Лаціо. Сам там клуб має представити українця. Цей матч розпочнеться сьогодні о 21.00.

26-річний Артем Довбик став найкращим бомбардиром УПЛ минулого сезону, забивши 24 голи. Загалом у рамках найвищого українського дивізіону він відзначився 50 разів. Також виступав у Данії та Молдові.

2021 року дебютував у складі збірної України. Саме його гол у ворота збірної Швеції вивів синьо-жовтий до чвертьфіналу Євро. Станом на сьогодні на його рахунку 18 матчів та 6 голів за національну команду.

Нагадаємо, що за "Жирону" також виступає Віктор Циганков. Минулого сезону екс-гравець "Динамо" допоміг своїй команді фінішувати на 10-му рядку в Ла Лізі. Довбик стане найдорожчим трансфером, що входить в історії «Жирони». За 50% економічних прав на форварда каталонці заплатять 7 мільйонів євро. Це на 1,5 мільйона більше, ніж на початку вересня минулого року "Жирона" заплатила "Саутгемптону" за Оріоля Ромеу.

Форвард Артем Довбик від сезону 2020/21 провів у складі команди СК "Дніпро-1" 86 матчів, в яких забив 54 голи та віддав 13 результативних передач. Довбик є кращим бомбардиром в історії СК «Дніпро-1»; ставав кращим снайпером сезонів 2021/22 та 2022/23, займав з клубом 2 та 3 місця у чемпіонатах України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...