• Головна
  • Які свята 6 серпня: сім найважливіших заборон цього дня
11:00, 6 серпня 2023 р.

Які свята 6 серпня: сім найважливіших заборон цього дня

Які свята 6 серпня: сім найважливіших заборон цього дня

6 серпня в Україні святкують День Повітряних Сил Збройних Сил України. Професійне свято щорічно припадає на першу неділю серпня. Було започатковане 2007 року президентом України після скасування дня Військ Протиповітряної оборони. Цей рід військ на території сучасної України з'явився ще 1917 року, а перші навчальні заклади в Харкові, Полтаві, Чугуєві, Києві, Чернігові та Луганську почали відкриватися вже від 1930 року.

Редакція розкаже які свята 6 серпня та сім найважливіших заборон цього дня.

Також 6 серпня Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї (День Хіросіми). Саме цього дня 1945 року США вперше в історії продемонстрували людству нищівну ядерну зброю, скинувши бомби на місто Хіросіма в Японії. Це призвело до миттєвої загибелі 80 тисяч осіб, ще 12 тисяч безвісти зникло. Упродовж багатьох років продовжувалися смерті постраждалих японців: від важких хвороб та опромінення. Понині наслідки впливають на навколишнє середовище. Рівно через 10 років після трагедії на Першій міжнародній конференції було вирішено створити день пам'яті цієї страшної трагедії.

А ще 6 серпня День сестер. Хоча це неофіційне свято, проте воно є чудовою нагодою нагадати собі цінність родинних відносин між сестрами. Саме сестрі найчастіше розповідають секрети, якими не діляться більше ні з ким.

6 серпня Міжнародний день прощення. Свято було започатковане Робертом В. Платом в Каліфорнії, щоб пробудити в людях могутню силу прощення, яка здатна навіть зцілювати душевні рани. Існує гіпотеза, згідно з якою, тяжкі образи можуть стати причиною розвитку онкології. Свято було створене для тих, хто бажає нести в своїй душі мир та спокій.

Також 6 серпня Міжнародний день "Лікарі світу за мир". Цього дня медики з різних куточків Землі об'єднуються в закликах проти збройних конфліктів, воєн, пролиття крові. Головна мета події полягає в тому, щоб привернути увагу політиків до проявів милосердя. День був створений за ініціативи організації Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі, члени якої щодня рятують життя людей по всьому світі. Зазвичай цей день починається хвилиною мовчання для вшанування тих, хто загинув внаслідок військових дій.

Церковне свято

Православна церква 6 серпня вшановує Пам'ять Бориса і Гліба, молодших синів Володимира Великого. Цей день називається Борис і Гліб літні, оскільки у святих є ще одна дата шанування - 14 травня. Вони вважаються покровителями міста Вишгорода Київської області. На честь святих побудовано багато церков в Україні.

До Дня Бориса і Гліба встигала пшениця. Але на полі в це народне свято не працювали з поваги до святих і через те, що в серпні часто бувають небезпечні грози. Також ця дата здавна вважається дуже спекотною і небезпечною через загрозу теплового удару.

Наші предки в свято 6 серпня збирали ягоди черемхи, малини і ожини, готували консервацію з ягід. Ягоди в цей день вважаються особливо корисними. А ось м'ясо 6 серпня намагалися не їсти, щоб не було тяжкості в шлунку.У народне свято 6 серпня дуже корисними вважаються буд-які водні процедури - купання, обливання водою, прогулянки по росі, обтирання мокрим рушником. Також в цю дату можна сходити в баню.

6 серпня - знак Зодіаку

Народжена людина 6 серпня за знаком Зодіаку - Лев. Така людина дуже розумна, відповідальна, працьовита, не боїться ніякої роботи. Вона оптимістична і доброзичлива. Важко переносить поразки і ненавидить, коли її порівнюють з іншими. Іменинник цього дня любить жити в чистоті і комфорті, але дуже не любить прибирання і роботу по дому.

Що не можна робити 6 серпня

У цей день не варто працювати в полі і на городі, оскільки робота пройде невдало, а також підвищиться ризик пожежі або удару блискавкою.

Жінкам не можна виходити з дому з розпущеним волоссям, щоб не накликати на себе неприємності.

Не довіряйте чужим порадам сьогодні, особливо тим, що дають незнайомці.

У цей день не можна ображати рідних, тиснути на жалість і провокувати в людях почуття провини, інакше в майбутньому така людина поплатиться за свою поведінку.

Не починайте нові справи в цей день, оскільки можуть з'явитися несподівані обставини, які все зіпсують.

Категорично заборонено в цей день рубати дерева і обрізати гілки на них, а також купувати додому дрова.

Якщо гримить гроза, то не можна залишати відкритими вікна і двері, інакше в будинок проникне нечисть. Також під час негоди не можна дивитися на блискавку, інакше будуть боліти очі.

Пам’ятні дати 6 серпня

Календар важливих подій в Україні та світі за 6 серпня:

  • 1181 рік — китайські і японські астрономи зафіксували спалах наднової зірки;
  • 1497 рік — до Бристоля повертається експедиція Джона Кабота, що відкрила Канаду (хоча всі були впевнені, що це Китай);
  • 1588 рік — непереможна Армада кидає якір перед містом Кале;
  • 1806 рік — Священна Римська імперія після відмови імператора Франца II від німецької корони припиняє своє існування;
  • 1889 рік — у Лондоні відкривають готель "Савой", перший у світі готель з ванною в кожному номері;
  • 1890 рік — вбивця Вільям Кеммлер стає першою людиною, яку стратили на електричному стільці;
  • 1914 рік — у Львові створюють легіон Українських січових стрільців, який стає першим українським національним бойовим підрозділом після битви під Полтавою в червні 1709 р;
  • 1926 рік — 19-річна Гертруда Едерле стає першою жінкою, що перепливає Ла-Манш;
  • 1932 рік — відкривається перший Венеційський кінофестиваль;
  • 1945 рік — американський бомбардувальник "Енола Ґей" скидає ядерну бомбу на японське місто Хіросіма, спричинивши загибель 90—140 тисяч осіб;
  • 1995 рік — хорватська влада оголошує про ліквідацію Республіки Сербська Країна;
  • 1997 рік — літак авіакомпанії Boeing 747 південнокорейських авіаліній зазнає катастрофи над островом Гуам, у Тихому океані, загинуло 226 людей;
  • 2016 рік — початок "стрілянини на півночі Криму" — в ніч проти 7 серпня на окупованій росією території Криму збройна сутичка між російськими військовиками.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 6 серпня

Які завтра іменини: Гліб, Давид, Анатолій, Христина.

Талісманом людини, народженої 6 серпня є котяче око. Декоративно-самоцвітні мінерали з неймовірно красивим забарвленням. Здавна вірили, що камінь котяче око приваблює взаємне кохання та допомагає зберігати вірність у шлюбі.

В цей день народилися:

  • 1882 рік — українська драматична актриса Ірина Коссакова;
  • 1938 рік — український журналіст, сценарист Борис Дерев'янко;
  • 1973 рік — американська кіноакторка українського походження Віра Фарміґа.

Прикмети погоди 6 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Ранковий дощ віщує жарку і ясну погоду.
  • Яка погода сьогодні, такою вона буде і в другій половині серпня.
  • З осики летить пух - пора йти в ліс за ранніми грибами.
  • Якщо до полудня не висохла роса, то скоро будуть грози.
  • Курки сидять в курнику і не виходять на вулицю - скоро піде дощ.
  • Південний вітер в цю дату віщує затяжну негоду.
  • Якщо на вулиці не видно комах, то скоро піде дощ.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...