• Головна
  • Медичний огляд перед школою: яких лікарів треба обов’язково пройти школярам
10:30, 5 серпня 2023 р.

Медичний огляд перед школою: яких лікарів треба обов’язково пройти школярам

Медичний огляд перед школою: яких лікарів треба обов’язково пройти школярам

1 вересня у Дніпрі стартує навчальний рік. Школярі нашого міста навчатимуться за кількома формами, одна з яких – онлайн. Медики Дніпра звертаються до батьків з проханням не нехтувати здоров'ям дітей і приводити їх на медичний огляд.

Пані Наталя – відповідальна мати. Вона веде свого сина Олексія до 5 класу і перед цим прийшла на щорічний медичний огляд.

«Моїй дитині 10 років, тож цьогоріч ми проходимо лише сімейного лікаря. А напередодні здали необхідні аналізи. Медична довідка вже в нас на руках. В цілому вважаю, що проходити медичний огляд вкрай важливо, адже таким чином я контролюю стан здоровʼя своєї дитини. І форма навчання тут неважлива», – коментує Наталя Видюк.

Попри війну цьогоріч процедура проходження медичної комісії не змінилась. Увесь огляд учнів триває згідно з Програмою медичних гарантій і є безкоштовним. Педіатр чи сімейний лікар має видати необхідну для школи довідку, де, зокрема, буде вказано групу для занять фізкультурою.

Наймасштабніший огляд у лікарів, кажуть медики, це у першачків. Вони мають пройти дитячого хірурга, ортопеда-травматолога, дитячого офтальмолога, стоматолога, проби Руфʼє, здати різні аналізи, а також за особистими показаннями здоровʼя пройти й інших спеціалістів.

Щодо учнів других, третіх, четвертих та пʼятих класів, то вони мають відвідати лише сімейного лікаря. В 11 років знову потрібно пройти огляд у дитячого офтальмолога, стоматолога, хірурга, ортопеда, пробу Руфʼє та здати аналіз на гемоглобін. У віці 12-13 – лише сімейний лікар та проби Руфʼє, у 14-15 – стоматолог. З 15 років – флюорографія та дитячий хірург. Щодо оглядів вузьких спеціалістів, то це вирішує сімейний лікар, спираючись на особисті показники по здоровʼю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...