• Головна
  • Підготовка до ЗНО: як репетитор може допомогти учневі підготуватися до важливого іспиту
Новини компаній
15:44, 3 серпня 2023 р.

Підготовка до ЗНО: як репетитор може допомогти учневі підготуватися до важливого іспиту

Новини компаній

Допомога профільного спеціаліста у підготовці до одного із найважливіших учнів у житті дитини – це майже 100% гарантія успішної здачі тесту. В чому особливість навчання в репетитора та на чим він допоможе як відміннику, так і не дуже наполегливому учню? Давайте розбиратися.

Переваги та недоліки допомоги репетитора

Підготовка до ЗНО: як репетитор може допомогти учневі підготуватися до важливого іспиту, фото-1

Зрозуміло, що коли потрібен репетитор англійської онлайн, в першу чергу, потрібно звернути увагу на його професіоналізм. Наявність освіти, досвіду роботи та знання особливостей ЗНО чи НМТ – це головні фактори, на які треба звернути увагу. А що стосується переваг, то їх досить багато:

  • Персональний підхід. Гарний репетитор ще на першому, пробному занятті, знайде підхід до учня, проаналізує його рівень та визначить подальші плани. Це гарантія того, що дитина буде навчатися за індивідуальним графіком, який буде враховувати саме її сильні сторони.
  • Правильні пріоритети. Враховуючи рівень підготовки, репетитор допоможе визначити необхідну кількість занять з предмету. Це допоможе рівномірно розподілити навантаження і уникнути перевантаження. Зробити це самостійно досить важно.
  • Створення чіткого плану занять. На відміну від занять в школі, де приділяють увагу усім приблизно однаково, чи самостійного навчання, де відповідальність лежить на учневі, репетитор допоможе скласти рівномірний план занять. А також, наявність дорослого, який буде допомагати (не контролювати!) процес навчання, допоможе побороти прокрастинацію. Що цікаво, план навчання не обов’язково повинен включати в себе заняття з викладачем – це можуть бути інтерактивні вправи, запам’ятовування карток та інші цікаві техніки навчання.
  • Перевіряючі ЗНО = репетитори. Зараз досить часто трапляється ситуація, що вчителі, які працюють репетиторами, за запрошенням потрапляють до комісії з перевірки іспиту. Завдяки цьому, вони прекрасно знають на що звернути увагу при вивченні матеріалу. І, звісно, зможуть навчити учня усім тонкощами проходження ЗНО.

Звісно, це лише найбільш очевидні та важливі переваги навчання з індивідуальним викладачем. Окрім плюсів в таких занять є і декілька невеличких мінусів:

  • Ціна. Вартість досконалого репетитора може бути досить високою, і не кожному буде доступна.
  • Велика кількість шахраїв та не дуже чесних викладачів, які не дадуть міцних знань.

Але не дивлячись на ці недоліки, навчання з репетитором все ж таки є найбільш ефективним. Це показують не тільки відгуки учнів, але й результати опитувань учнів, що склали ЗНО.

Психологічна складова: як допоможе репетитор?

Окрім високого рівня знань з предмету, кожен викладач повинен непогано розбиратися у психології, щоб вміти мотивувати та підтримати учня. Найбільш популярні та дієві поради від репетиторів:

  • Починаємо з того, що по силам.
  • Складаємо чіткий план роботи та визначаємо час навчання.
  • Тренуємося щоденно.
  • Віримо у свої сили.
  • Змінюємо навчання на відпочинок через рівні проміжки часу.

Досконалий репетитор математики чи іншого предмету, зможе чітко визначити сильні сторони учня, допомогти йому організувати себе та вивчити весь необхідний матеріал для підготовки до ЗНО. Варто замислитися над вибором викладача заздалегідь, адже саме професійний та взірцевий репетитор зможе підтримати та налаштувати учня на відмінний результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...