• Головна
  • План на випадок загибелі Зеленського: в Україні відреагували на статтю Politico
14:00, 2 серпня 2023 р.

План на випадок загибелі Зеленського: в Україні відреагували на статтю Politico

План на випадок загибелі Зеленського: в Україні відреагували на статтю Politico

В Україні відреагували на чергову спробу просунення ворожих наративів через західні ЗМІ. Справа у тому, що у виданні Politico вийшла стаття про план дій України у разі загибелі Володимира Зеленського. Так у Раді національної безпеки й оборони назвали неправдивою цю інформацію. Зокрема секретар РНБО Олексій Данілов назвав це «нісенітницею».

Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає редакція.

Олексій Данілов зазначив, що в Конституції є закони за які регулюють це питання: «Але робити такі інформаційні вкиди, як роблять деякі представники нашої країни, надаючи абсолютно невалідовану інформацію, це запитання».

Також Данілов зазначив, що російські пропагандисти можуть використовувати західні медіа для поширення своїх наративів.

Подібний коментар Олексія Данілов з'явився у відповідь на статтю видання Politico. В матеріалі повідомлялось, що Україна має план на випадок загибелі президента Володимира Зеленського під час війни, хоча українські чиновники відмовляються публічно про це говорити.

Додамо, що формально за Конституцією лінія передачі влади є чіткою. Коли президент не зможе виконувати свої обов'язки, голова Верховної Ради України візьме на себе його обов'язки. Видання зазначає, що поточний голова Верховної Ради – Руслан Стефанчук – не має особливо високого рейтингу довіри серед населення, але це навряд чи буде проблемою.

До керівної ради, швидше за все, увійдуть Стефанчук як фігурант, а також голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков. Натомість Валерій Залужний залишиться на посаді головного генерала країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...