• Головна
  • Війська рф вдвічі скоротили угруповання кораблів у Чорному морі: що сталося
14:35, 29 липня 2023 р.

Війська рф вдвічі скоротили угруповання кораблів у Чорному морі: що сталося

Війська рф вдвічі скоротили угруповання кораблів у Чорному морі: що сталося

29 липня війська рф скоротили угрупування кораблів у Чорному морі. Наразі Україні загрожує удвічі менше "Калібрів".

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає редакція 056.

Наталія Гуменюк, повідомила, що українські військові спостерігали тривалий час, як вони передислоковувались і тяжіли більше до баз суто російських берегів. Напрямок Новоросійськ їм вже здається більш безпечним. Зараз корабельне угруповання у зв'язку зі штормом скорочено фактично вдвічі.

Наразі в Чорному морі - шість одиниць, в Азовському - одна. Ракетоносії в пунктах базування, на бойовому чергуванні їх не спостерігається. Також продовжується курсування великих десантних кораблів вздовж поромної переправи, вони дублюють функції, оскільки Кримський міст вчергове був закритий. В нього є суттєві проблеми з власними потужностями, він не все може пропускати. Тому військові долучаються до перевезення вантажів морем. Але штормова погода не дуже цьому сприяє.

"Для великих десантних кораблів 4-5 балів - теж не дуже приємно. Корабельне угруповання ворога розгорнуто в районі, як вони вважають для себе, ракетобезпечному - ближче до південного сходу Криму. Саме там зосереджена і активна навігація, оскільки в північно-західній частині Чорного моря вона перерізана", - сказала вона.

Напередодні Гуменюк попереджала, що ворог може влаштувати у Чорному морі провокації проти іноземного судна, аби звинуватити в усьому Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...