• Головна
  • "Шахеди" по Хмельниччині, "калібри" по Одеси та авіабомби по п'ятиповерхівці Харківщини: головне по регіонах
10:00, 27 липня 2023 р.

"Шахеди" по Хмельниччині, "калібри" по Одеси та авіабомби по п'ятиповерхівці Харківщини: головне по регіонах

"Шахеди" по Хмельниччині, "калібри" по Одеси та авіабомби по п'ятиповерхівці Харківщини: головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот дев’ятнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Вночі російська федерація завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу “Shahed” по Україні.

Протягом минулої доби ворог завдав 49 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив понад 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Одеська область

Вночі ворог завдав ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини. Ракети "калібр" було випущено з підводного човна в акваторії Чорного моря на критично малій висоті, що ускладнило виявлення.

Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито цивільного співробітника. Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів.

Харківщина

Минулої ночі ворог завдав удару керованою авіабомбою КАБ-250 по смт Ківшарівка Куп'янського району. Зафіксовано влучання поруч з 5-поверховим житловим будинком. Будинок пошкоджено, в одній з квартир обвалилася стіна. Також пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок. На жаль, загинула жінка 74 років. Постраждали жінки 35-ти, 81-го та 71-го років та 74-річний чоловік, стан середній.

Також вночі зафіксовано влучання ракетою С-300 у нежитлову будівлю у смт Великий Бурлук Куп'янського району. Будівля зазнала пошкоджень, сталася пожежа. Протягом минулої доби російські загарбники з артилерії, мінометів та іншої зброї обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Сталися лісові пожежі, у с. Івашки Богодухівського району мінометним обстрілом пошкоджено будівлю ліцею. У с. Перовське мінометним обстрілом пошкоджено об‘єкт критичної інфраструктури. Без постраждалих.

Хмельницька область

Увечорі та вночі знову була під масованим ударом ворога. За даними Повітряних Сил ЗСУ, близько 19:00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області. Внаслідок збиття ракет уламки впали у населених пунктах Хмельницького району. Крім того, уламки ракети впали на території приватного будинку у Старокостянтинівській громаді. Пошкоджено авто. За наявною інформацією на цей момент, постраждалих немає.

Також Повітряні Сили повідомили про збиття "шахедів" над Хмельницькою областю.

"Шахеди", бачимо, знищили 100%. Знову ж таки не дає спокою окупантам аеродром Старокостянтинів. Ну, не сам аеродром, а наші військові льотчики, які завдають ударів. Ви бачите, яка "бавовна" гарна відбувається на окупованих територіях зокрема. Тому, власне, і от є під прицілом сьогодні цей аеродром. Він був учора під прицілом, і "шахеди" теж у більшості випадків були спрямовані сьогодні саме туди

Учора окрім ракет, які летіли фактично гуськом одна за одною", міняли напрям руху, летіли на захід, а потім "з заходу поверталися в східному напрямку, у напрямку Хмельницької області, а саме - Старокостянтинова. І в той же час, одночасно, ворог вирішив завдати удару ще й з півночі з літаків МіГ-31К ракетами "Кинджал". Ну, розуміємо, чим можна збити "Кинджал", ну, власне тому там є певні пошкодження, про які ми, звісно ж, повідомляти не будемо", - сказав в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Дніпропетровська область

Вчора увечері наші оборонці збили над областю ракету. Через падіння уламків сталася пожежа, яку рятувальники вже загасили. Люди не постраждали.

Всю ніч російська армія гатила по Нікопольщині. Обстріляла район сім разів. Майже три десятки снарядів з важкої артилерії поцілили по Нікополю, Покровській та Червоногригорівській громадах. Пошкоджені освітній заклад, адмінбудівля, компанія зв'язку, пошта та церква. Побиті два 2-поверхові будинки і господарська споруда. Понівечені лінії електропередач. Яких ще руйнувань заподіяв ворог – з'ясовують рятувальники. Вони продовжують обстеження території. Люди не постраждали.

"Шахеди" по Хмельниччині, "калібри" по Одеси та авіабомби по п'ятиповерхівці Харківщини: головне по регіонах, фото-5

Атакував агресор область і безпілотником. Та захисники з ПвК "Схід" його збили. Приземлили "шахеда".

Запоріжжя

Зафіксовано 64 артилерійські обстріли по Залізничному, Чарівному, Червоному, Білогір'ю, Малинівці, Кам'янському, Степовому, Приморському та іншим прифронтовим селам. Крім цього, ворог здійснив авіаційні удари по Оріхову, Новодарівці, Преображенці, Малій Токмачці та П'ятихаткам, РСЗВ-обстріли по Оріхову та Новодарівці й атакував Гуляйполе використовуючи БПЛА. В результаті ворожих обстрілів надійшло 25 повідомлень про руйнування житлових будинків та господарчих споруд.

Донеччина

На Донецькому напрямку пошкоджено 2 будинки у Кураховому. Зранку росіяни обстріляли Авдіївку з Градів і артилерії та завдали удару двома ракетами по Авдіївському КХЗ. У Мар'їнській громаді поранено 2 людини: у Красногорівці і Новомихайлівці; 1 людина поранена в Соловйовому Очеретинської громади. На Горлівському напрямку численних обстрілів зазнала Торецька громада: у Нью-Йорку пошкоджено 12 будинків, 5 у Торецьку, 1 у Залізному. У Часовоярській громаді пошкоджено 5 будинків. 1 людина поранена у Васюківці Соледарської громади. У Білокузьминівці Костянтинівської громади пошкоджено будинок. На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Сіверську і 2 будинки у Торському Лиманської громади.

Всього за добу росіяни вбили 1 жителя Донеччини, поранили ще 9. Докладніше дивіться на інфографіці. 

Сумщина

Вночі та вранці ворог здійснив 4 обстріли. Зафіксовано 16 вибухів. Обстріляно 4 населених пункти у 4 територіальних громадах: Білопільській, Хотінській, Середино-Будській, Шалигинській. росіяни гатили з мінометів та крупнокаліберних кулеметів. Попередньо - без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Херсонщина

За минулу добу противник здійснив 40 обстрілів, випустивши 243 снаряди з мінометів, артилерії, «Градів», авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 3 снаряди. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлю освітнього закладу та територію двох фермерських господарств у Бериславському районі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...