• Головна
  • Мертві дельфіни на берегах Кирилівки: що їх може вбивати
14:30, 25 липня 2023 р.

Мертві дельфіни на берегах Кирилівки: що їх може вбивати

Мертві дельфіни на берегах Кирилівки: що їх може вбивати

Навіть на окупованій території росії не вдається приховати наслідки своїх злочинних дій. В Мережі шириться інформація про тіла мертвих дельфінів, які знаходять на берегах Кирилівки у Запорізькій області. 

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Міндовкілля України.

Випадки смерті ссавців зафіксовані на території ландшафтного заказника “Коса Федотова” після південно-західного шторму. Це дозволяє припустити про їх загибель у районі південніше острову Бирючий. 

Як стверджують місцеві мешканці, тіла дельфінів не мають ознак пошкодження від сіток та гвинтів. Тож на їх загибель могли вплинути постійні вибухи, шумове та хімічне забруднення. Адже на узбережжі “Коси Федотової” розташовано не менше трьох полігонів, де росіяни проводять навчання мінометних підрозділів. Авіація рф постійно маневрує на узбережжі Азовського моря та здійснює запуск ракет. 

Також експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановлено серйозні забруднення води в регіонах на півдні України після руйнації Каховської ГЕС. Забруднена вода може призвести до серйозних наслідків для здоров'я людей та негативно вплинути на екосистему не лише півдня країни, але й Чорноморського басейну взагалі.

"Наразі через окупацію населених пунктів, Україна не може повною мірою оцінити масштаб трагедії на узбережжі Азовського моря. Але росія має бути певна, після звільнення наших територій світ обов'язково дізнається жахливу правду про їх екологічні злочини!", - наголосили у Міндовкілля. 

Допомогти у фіксації таких злочинів сьогодні може кожен. Про всі факти шкоди довкіллю можна повідомляти до Міндовкілля через застосунок ЕкоЗагроза. Зазначається, що кожне повідомлення впливає на розмір репарацій, які Україна вимагатиме від агресора. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...