• Головна
  • Наліт "шахедів" на південь України та атака зі Смерчів по дітях в Донеччині: головне по регіонах
10:30, 25 липня 2023 р.

Наліт "шахедів" на південь України та атака зі Смерчів по дітях в Донеччині: головне по регіонах

Наліт "шахедів" на південь України та атака зі Смерчів по дітях в Донеччині: головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот сімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу “Shahed” по Україні. 

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 72 авіаційних удари, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнала портова інфраструктура та пункти зберігання зерна на півдні України, житлові будинки.

Київ

Цієї ночі ворог атакував Київ ударними БпЛА. Тривога тривала 3 години. Попередньо, противник застосував іранські баражуючі боєприпаси типу «Shahed”. Це вже шоста атака дронів на столицю за цей місяць. Силами і засобами ППО усі повітряні цілі були своєчасно виявлені та знищені на підльоті до Києва. За інформацією на цю хвилину - в столиці обійшлося без жертв та руйнувань (дані оперативного зведення уточнюються, слідкуйте за можливими оновленнями).

Житомирська область

Сьогодні ворог знов атакував Житомирщину дронами-камікадзе. За попередньою інформацією внаслідок удару "шахедами" постраждав інфраструктурний об'єкт. Всі екстрені служби прибули до місця події та працюють. Інформація щодо наявності жертв та масштабів пошкоджень уточнюється.

Черкаська область

Ворог атакував нашу Черкащину ударними БпЛА. Маємо три влучання. Два "шахеди" поцілили в поля, ще один - у порожній с/г ангар. На щастя, минулось без потерпілих і пожеж. Працюють оперативні групи.

Полтавщина

Сьогодні вночі ворог атакував Полтавську область. Сили ППО збили ворожий безпілотник. 

Сумщина

Цієї ночі над Сумщиною засобами ППО Сил оборони знищено БпЛА типу "Шахед".

Сьогодні вночі та вранці ворог здійснив 5 обстрілів, зафіксовано 41 вибух. Обстрілів зазнали 4 населених пункти у 4 територіальних громадах: Краснопільській, Білопільській, Середино-Будській, Шалигинській. Обстріли велись з артилерії, мінометів та кулеметів. Попередньо – без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Протягом минулого дня ворог здійснив 24 обстріли прикордоння. Зафіксовано 101 вибух. Обстрілів зазнали 17 населених пунктів у семи територіальних громадах області. Пошкоджено два приватні чотири житлових будинки та один багатоквартирний будинок.

Донеччина

На Волноваському напрямку 1 людина поранена у Вугледарі. Під вогнем — Веселе і Федорівка Комарської громади. На Донецькому напрямку росіяни обстріляли з артилерії приватний сектор Курахового — пошкоджено будинок. Зафіксовано обстріли Красногорівки і Максимільянівки Мар'їнської громади. У Торецьку пошкоджено 5 багатоповерхівок, 5 приватних будинків, котельню та школу. Також у громаді пошкоджено 2 будинки у Дружбі. У Часовоярській громаді пошкоджено 2 будинки. На Лисичанському напрямку у Сіверську 1 людина поранена, пошкоджено 1 будинок. Зруйновано будинок у Тернах Лиманської громади.

На Горлівському напрямку ворог завдав потужного удару зі Смерчів по Костянтинівці, загинули 2 особи. Начальник військової адміністрації Павло Кириленко наголосив, що серед загиблих 10-річна дитина.

Наліт "шахедів" на південь України та атака зі Смерчів по дітях в Донеччині: головне по регіонах, фото-1

Ще 7 людей внаслідок обстрілу отримали поранення, включаючи чотирьох дітей віком 5, 11 та 12 років. Одна дитина перебуває у важкому стані, її направили до сусідньої області для надання медичної допомоги. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт.

Харківська область

Харківщина, 25 липня Минулої доби ворог з артилерії, мінометів та за допомогою бойової авіації обстрілював населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Гур’їв Козачок, Піщане, Вовчанськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та інші населені пункти. У с. Піщане Куп'янського району обстрілом пошкоджено приватний будинок. Поранення зазнали 12-річний хлопчик та 2 жінки 31 та 48 років. Тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 87 вибухонебезпечних предметів.

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаударів в районі населених пунктів Терни, Вільшана та Кислівка. Наші захисники ведуть бої з окупантами та завдають ворогу відчутних втрат.

Миколаївщина

24 липня, о 10:18 ворог здійснив артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Дніпропетровщина

Надвечір російська армія вгатила з важкої артилерії. До Великомихайлівської громади прилетіло з десяток снарядів. Терористи цілили по полю з пшеницею, щоб залишити нас без врожаю. Дивом пожежі вдалося уникнути.

Також двічі за ніч ворог обстрілював Мирівську громаду Нікопольського району. Випустив півдесятка снарядів з важкої артилерії. Пошкоджені 2 приватні будинки і 3 господарські споруди. Побиті авто та лінія електропередач. Люди не постраждали.

Запоріжжя

70 ударів по 19 населених пунктах Запорізької області наніс ворог за минулу добу 59 артилерійських обстрілів прийшлися по Новояковлівці, Гуляйполю, Залізничному, Левадному, Малинівці, Верхній Терсі, Новоандріївці, Кам'янському, П'ятихатках та інших селах на лінії фронту.

Крім цього, зафіксовано 7 авіаційних ударів по Лобковому та Оріхову, 2 РСЗВ-обстріли по Степовому та Новодарівці, а також 2 удари з БПЛА по Степногірську та Чарівному.

Внаслідок ворожого обстрілу м. Гуляйполе загинула 82-річна жінка. Зафіксовано 21 руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 46 обстрілів, випустивши 250 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», СПГ, АГС та БПЛА. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; систему життєзабезпечення загальноосвітньої школи та торговельне приміщення у Бериславському районі. Через російську агресію 2 людини дістали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...