• Головна
  • Рівень мілітаризації на Запорізькій АЕС значно зріс
19:30, 24 липня 2023 р.

Рівень мілітаризації на Запорізькій АЕС значно зріс

Рівень мілітаризації на Запорізькій АЕС значно зріс

Представники МАГАТЕ на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС не мають можливості перевірити всі важливі для безпеки станції системи та обладнання. Вочевидь загарбникам є що приховувати, адже рівень мілітаризації ЗАЕС значно зріс.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Енергоатом".

За словами в.о. голови Держатомрегулювання Олега Корікова, між запитами МАГАТЕ на доступ до тих чи інших систем і обладнання та фактичною перевіркою проходить доволі значний час. І цей час окупанти можуть використовувати для певних маніпуляцій задля введення представників Агентства в оману.

«Як звітує МАГАТЕ, військове обладнання, військова техніка розташовані в турбінних відділеннях енергоблоків №№ 1, 2, 4. Втім перевірити, що всередині цих тентованих вантажівок, представники МАГАТЕ не можуть: російські окупанти не надають такої можливості.

Також окупанти обмежують доступ до обладнання і систем, важливих для безпеки», - зазначив Коріков.

Що виявили МАГАТЕ під час останього обходу

23 липня команда МАГАТЕ побачила кілька мін у буферній зоні між бар'єрами внутрішнього та зовнішнього периметрів майданчика. Вони розташовані в зоні, до якої персонал станції не має доступу.

«Як я вже повідомляв, МАГАТЕ було відомо про розміщення мін за межами периметра майданчика, а також у певних місцях всередині нього. Наша команда обговорила цю конкретну знахідку з керівництвом АЕС, і їй відповіли, що це було військове рішення, причому в зоні, яка контролюється військовими», – сказав директор місії Гроссі.

Він наголосив, що наявність вибухонебезпечних предметів на майданчику не відповідає стандартам безпеки МАГАТЕ і створює додатковий психологічний тиск на персонал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...