• Головна
  • Обстріл портової інфраструктури Одеси та масована атака по Авдіївці: головне по регіонах
10:00, 24 липня 2023 р.

Обстріл портової інфраструктури Одеси та масована атака по Авдіївці: головне по регіонах

Обстріл портової інфраструктури Одеси та масована атака по Авдіївці: головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот шістнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по Україні.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах України.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 17 крилатих та 2 балістичні ракети. В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил було знищено 9 крилатих ракет. Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Одеська область

Терористи вчергове атакували цієї ночі Одеську область. Під прицілом портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". Три дрони знищили наші сили ППО.

Внаслідок нічної атаки шестеро постраждалих людей. До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості, ближче до тяжкого. Лікарям вдалося стабілізувати пацієнта. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Всім була надана медична допомога в повному обсязі.

Через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів. В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували.

Сумщина

Вночі та вранці ворог здійснив 4 обстріли, зафіксовано 8 вибухів. Обстріляно 4 населених пункти у 4 громадах: Білопільській, Хотінській, Середино-Будській, Шалигинській. Обстріли велись з артилерії, мінометів, танку і стрілецької зброї. Попередньо – без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Також вночі у небі над Сумщиною силами ППО було знищено ворожий «шахед».

Донецька область

За попередню добу інформація про поранених і загиблих в області не надходила. На Донецькому напрямку зранку Авдіївка зазнала масованого артобстрілу — снаряди влучили у житлові квартали. Зафіксовано обстріли Красногорівки і Максимільянівки Мар'їнської громади. На Горлівському напрямку у Торецьку пошкоджено 3 будинки, крамницю і 2 адмінбудівлі. У Часовоярській громаді пошкоджено 2 будинки. На Лисичанському напрямку у Сіверську пошкоджено 4 будинки.

Дніпропетровщина

Вчора пізно ввечері ворог вдарив по Мирівській громаді Нікопольського району. Застосував важку артилерію. Обійшлося без загиблих та поранених. На інших територіях нашої області було тихо. Ніч пройшла без ворожих атак.

Харківщина

Минулої доби ворог з артилерії, мінометів та з використанням керованих авіабомб обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Внаслідок ударів керованою авіабомбою ФАБ-250 по с. Кучерівка Куп'янського району, пошкоджено щонайменше 13 приватних житлових будинків, господарчі споруди. Поранення зазнала жінка 70 років. Госпіталізації не потребувала. У с. Петропавлівка Куп'янського району внаслідок удару ФАБ-250 пошкоджено 2 приватні будинки. У м. Куп’янськ ворожим обстрілом пошкоджено приватний будинок. У с. Чернещина Ізюмського району обстрілом пошкоджено будівлі агропідприємства. На Куп'янському напрямку тривають бойові дії, ЗСУ надійно тримають позиції, просування у ворога немає.

Запоріжжя

За минулу добу зафіксовано 88 обстрілів по 17 населених пунктах Запорізької області 86 артилерійських ударів прийшлося по Гуляйполю, Чарівному, Червоному, Малинівці, Малій Токмачці, Білогір'ю, Степногірську, Степовому та іншим прифронтовим селам. Також військові рф поцілили з БПЛА по Новоандріївці та обстріляли з РСЗВ Новодарівку. Надійшло 7 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Інформація про постраждалих не надходило.

Херсонщина

За минулу добу противник здійснив 58 обстрілів, випустивши 325 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», авіації, танків, ПТРК та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 10 снарядів. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 1 людина дістала поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...