• Головна
  • «Не дивлячись на «прильоти», вони продовжують працювати»: як лікарі Дніпра оговтуються від ударів ракет по лікарнях
11:00, 21 липня 2023 р.

«Не дивлячись на «прильоти», вони продовжують працювати»: як лікарі Дніпра оговтуються від ударів ракет по лікарнях

«Не дивлячись на «прильоти», вони продовжують працювати»: як лікарі Дніпра оговтуються від ударів ракет по лікарнях

Медики Дніпра продовжують героїчно рятувати як військових, так і цивільних. І це попри те, що ворог бив ракетами по медичних закладах міста, передає редакція 056. 

На сьогодні у Дніпрі постраждали 6 медичних закладів: два - повністю зруйновані, у чотирьох - вибуховою хвилею вибило вікна та двері. В одному з таких на День Конституції України, 28 червня 2022 року вибило 38 вікон та один дверний блок. Працівниця амбулаторії Яна згадує, що почула гучний звук, але серйозної уваги не звернула.

«Звук почав наближатись, і раптом потужний удар. Я вибігла до коридору, там була пилюка, люди в паніці. Після чого пролунав другий вибух. Далі вже я зайшла до свого кабінету, бо лишила там телефон, і побачила вікно: шибка вибита, а скло майже все лишилось на скотчі. Якби ми їх тоді щільно не обклеїли, то все скло було б в мене на обличчі та шиї», - згадує Яна.

Наразі в її кабінеті - нове вікно. Його, як і 37 інших, коштом міста оперативно замінили, каже працівниця одного із медичних закладів Дніпра Леся.

«Найбільше в нас постраждали поверхи, які ми якраз готували до ремонту. Тож частину пошкоджених вікон у 4-х поверховій будівлі ми замінили при проведенні комплексного ремонту коштом міського бюджету, іншу частину та дверний блок замінено за додатково виділені кошти з міського бюджету. На щастя, в той день ніхто з пацієнтів та персоналу не постраждав», - каже Леся.

З шести медичних закладів, які зазнали російського терору, будівлі двох - вщент зруйновані. В одну російські терористи поцілили ракетою 26 травня.

Тоді, за офіційними даними, постраждало 32 людини, з них восьмеро - цемедпрацівники. Двоє загинули.

Ця страшна трагедія сталась у пʼятницю, а вже у понеділок медики цього закладу почали приймати пацієнтів у іншій філії.

«В понеділок ми прийшли до філії і думали, що ніхто з наших пацієнтів не буде поки ходити на прийоми. Але яким для нас було сюрпризом, коли ми о 8:00 побачили пацієнтів, з якими в пʼятницю пережили таке горе. Також додам, що найбільше від цієї трагедії постраждав наш лікар-психотерапевт.

Йому 43 роки. Його дуже скалічили. Під час удару його присипало, і довелось його терміново направити в реанімацію. Наразі він третій місяць прикутий до ліжка, весь у гіпсі, і скільки ще він буде в такому стані - невідомо. Ще одна працівниця відновлює зір, наразі вона бачить лише силуети. В неї попереду - не одна операція. На сьогодні ми продовжуємо нашу роботу та допомагаємо людям», - каже лікарка-психолог Тетяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...