• Головна
  • «єВідновлення»: українці подали величезну кількість заявок про пошкоджене майно
16:30, 19 липня 2023 р.

«єВідновлення»: українці подали величезну кількість заявок про пошкоджене майно

«єВідновлення»: українці подали величезну кількість заявок про пошкоджене майно

Українці подали вже близько 468 тисяч заявок про пошкоджене майно за допомогою сервісу «єВідновлення» у застосунку «Дія». Також подано 27 тисяч заявок на відновлення такого майна. Наразі ще не відомий обʼєм пошкодженого майна в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра цифрової трансформації Михайла Федорова на брифінгу.

За його словами, вже запущено відповідний сервіс, де власники житла можуть зафіксувати пошкодження майна, завантажити фото, і подати заявку через «Дію».

Міністр повідомив, що в Україні запустили новий етап програми «єВідновлення». Тепер власники зруйнованого житла можуть подати заяву в застосунку «Дія» та отримати компенсацію. Українці можуть подати відповідні заявки і без смартфонів. У цьому допомагає спеціальна комісія, яку формує місцева громада.

Федоров повідомив, що вже сформовано понад 500 комісій. Вони опрацьовують близько 10 тисяч заявок на компенсацію коштів за зруйноване житло. Вже більше тисячі людей отримали компенсації на електронну картку, яку спеціально створили для проєкту «єВідновлення».

Він зазначив, що наразі українці вже отримали перші 114 млн і почали відновлювати своє житло. Проєкт фінансує уряд США в Україні через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це допомагає зробити його прозорим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...