• Головна
  • Задимлення золовідвалів: в Енергодарі окупанти створюють нову екологічну загрозу
12:30, 19 липня 2023 р.

Задимлення золовідвалів: в Енергодарі окупанти створюють нову екологічну загрозу

Задимлення золовідвалів: в Енергодарі окупанти створюють нову екологічну загрозу

На 08:00 19 липня 2023 року радіаційний стан на Запорізькій АЕС – у межах чинних норм. Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Загалом ситуація - стабільна. Проте, на золовідвалах Запорізької ТЕС російські військові створюють своїми діями нову загрозу для екологічної та радіаційної безпеки.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на легітивного міського голову Енергодара Дмитро Орлов.

За його словами, вже протягом місяця присутнє значне задимлення на вулицях (особливо першого мікрорайону), спричинене роздмухуванням пилу з золовідвалів Запорізької ТЕС.

Золовідвали - місця зберігання золи та шлаку, що утворюються в процесі роботи ТЕС. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин. При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Для безпечного утримання золовідвалів необхідно регулярно поливати пил водою, як це робили працівники підприємства до окупації.

"На сьогодні ми бачимо, що через недолуге "управління" окупантів, регулярні обстріли та відсутність належного утримання золовідвалів утворюються великі хмари пилу, які розносяться вітром по місту.

Але ця ситуація спричинена не тільки погодними умовами. Останнім часом рашисти придумали собі ще й нову розвагу: як тільки вітер посилюється, вони влаштовують автомобільні гонки прямо по золовідвалу, тим самим значно посилюючи підіймання пилу в атмосферу.

Не зрозуміло тільки, навіщо цілеспрямовано створювати таку небезпечну ситуацію на території окупованого міста. Найбільш вірогідною причиною залишається надзвичайна криворукість загарбників та невміння забезпечити належну роботу захоплених підприємств.

Втім, знаючи рівень "креативності" окупантів, можна цілком припустити, що таким чином вони планують чергові переміщення своєї техніки, або ж інші злочини, сховавшись від пильного ока містян в густих хмарах пилу. Як би там не було, але російські окупанти продовжують чинити численні військові злочини на окупованій території, створюючи небезпечні умови для життя громадян", - написав Орлов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...