• Головна
  • Атака по інфраструктурі Одещини, Коблева та Житомирщини: головне по регіонах
10:02, 19 липня 2023 р.

Атака по інфраструктурі Одещини, Коблева та Житомирщини: головне по регіонах

Атака по інфраструктурі Одещини, Коблева та Житомирщини: головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот одинадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Вночі ворог завдав масованого ракетно-авіаційного удару по Україні. Не зупиняв і бій артилерії.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Протягом минулої доби російські окупанти також завдали ракетно-авіаційного удару по території України - задіяли Х-22, "калібри", "онікси" та "шахеди". 

Крім того, ворог завдав 80 авіаційних ударів та здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали промислові об’єкти, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Одещина

Протягом ночі окупанти застосували береговий ракетний комплекс з тимчасово окупованого Криму і вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони "Shahed-136".

Х-59 була збита на підльоті до берега і впавши в одному з кварталів Одеси утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи травмовано.

«Онікси» і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила.

В Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками. Вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м

В небі над Одещиною було збито 8 дронів типу "Shahed-136".

Також внаслідок бойової роботи із знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.

Атака по інфраструктурі Одещини, Коблева та Житомирщини: головне по регіонах, фото-1

Дніпропетровщина

Пізно ввечері ворог спрямував на Дніпропетровщину безпілотник. Але його плани провалилися завдяки оборонцям з ПвК "Схід". Металобрухт агресора наші приземлили.

Херсонщина

російська армія вночі атакувала “Шахедами” Херсон. Близько 02:00 зафіксовано влучання у Шуменському мікрорайоні міста. Через удари сталася пожежа у будинку культури, а також пошкоджено двоповерхівку. Працівникам ДСНС вдалося врятувати 89-річну жінку, котра опинилася під завалами власної оселі. Лікарі на місці надали постраждалій меддопомогу, її стан – задовільний.

За минулу добу противник здійснив 72 обстріли, випустивши 449 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», авіації, танків, ПТРК та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 31 снаряд. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Одна людина дістала поранення.

Харківщина

Ворог щонайменше тричі обстріляв Куп'янськ. Пошкоджено щонайменше 5 приватних будинків, 1 будинок повністю знищено. Попередньо, без постраждалих. Вчора ворог також обстріляв смт. Дворічна Куп'янського району загинув 72-річний чоловік, двоє літніх жінок поранені.

Житомирщина

Сьогодні під ранок ворог атакував Житомирщину дронами-камікадзе. За попередньою інформацією внаслідок удару "шахедами" постраждав інфраструктурний об'єкт, є пошкодження приватних домогосподарств. Всі екстрені служби прибули до місця події та працюють. Наразі інформації про наявність жертв немає, інформація щодо масштабів пошкоджень уточнюється.

Миколаївщина

Вчора, 18 липня, о 07:37, 14:53, 17:33, 17:36 та 20:36 ворог завдавав артилерійських ударів по м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

Сьогодні у ночі, внаслідок ворожої атаки по населеному пункту Коблевської громади відбулось руйнування та займання обʼєктів рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні. Детальна інформація уточнюється. Постраждало дві особи, одна з них госпіталізована.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Черкаська область

У ніч на 19 липня у небі над Черкаською областю були зафіксовані ворожі «шахеди», спрацювала авіація.

"У небі над областю фіксували "шахеди". Працювала авіація. На щастя, для нас минулось без надзвичайних ситуацій", - написав начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Кіровоградська область

Кіровоградщина, як і сусідні області, зазнала масованої ракетної атаки. Ворог бив неподалік Кропивницького. За попередніми даними, обійшлось без жертв та руйнувань цивільних будівель.

Запоріжжя

78 артилерійських ударів прийшлися по території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Гуляйпільського, Кам'янського, Степового, Плавнів та інших сіл на лінії розмежування.

Ворог двічі атакував Ольгівське із застосуванням БПЛА, тричі ракетами вдарив по відкритій території на околицях обласного центру, з РСЗВ вгатив по Новоіванівці, Ольгівському, Темирівці, Новодарівці, атакував авіабомбами Оріхів, Новоандріївку, Новодарівку, Преображенку та П'ятихатки. На щастя, люди вціліли.

Сумщина

Вночі та зранку росіяни здійснили обстріли 8 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 48 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Середино-Будська, Краснопільська, Хотінська громади. Білопільська громада: з території рф здійснено мінометний обстріл (6 вибухів) та обстріл з АГС (2 вибухи). Середино-Будська громада: зафіксовано 10 вибухів з міномету. Краснопільська громада: ворог бив з артилерії (5 вибухів) та АГС (12 вибухів). Хотінська громада: був мінометний обстріл (13 вибухів). Попередньо – без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...