• Головна
  • В Україні звільнять ще одну категорію чоловіків від призову
14:30, 18 липня 2023 р.

В Україні звільнять ще одну категорію чоловіків від призову

В Україні звільнять ще одну категорію чоловіків від призову

14 липня Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону, який розширює список українців, які не підлягають мобілізації. В цьому документі йдеться про працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє сайт 056.

Зміни планується внести до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Передбачається, що надзвичайники не будуть підлягати призову на військову службу під час мобілізації.

Для уточнення, комітет з питань екологічної політики та природокористування створив: "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, удосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян".

Адже працівники ДСНС мають особливо важливу роль в населених пунктах України. Вони не допускають знищення вогнем будівель, розбирають завали, підвозять воду туди де торкнулась катастрофа та ліквідовують пожежі на полях, лісосмугах, лісах. Їх праця ризикована, без неї неможливо. Тим паче коли російський агресор щодня обстрілює міста та села України.

Депутати вважають, що вказаним особам необхідно надавати відстрочку від служби, тому що призов до армії цієї категорії чоловіків негативно позначається на виконанні робочих завдань.

Наразі через неврегульованість питання військовозобов’язані представники ДСНС підлягають мобілізації. Щоб зміни набули чинності, законопроєкт треба ухвалити у другому читанні та направити на підпис президенту України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...