• Головна
  • Дроново-ракетна атака по Одесі, вбивство мирних українців на Запоріжжі, Сумщині, Донеччині: головне по регіонах
10:30, 18 липня 2023 р.

Дроново-ракетна атака по Одесі, вбивство мирних українців на Запоріжжі, Сумщині, Донеччині: головне по регіонах

Дроново-ракетна атака по Одесі, вбивство мирних українців на Запоріжжі, Сумщині, Донеччині: головне по регіонах

Розпочалася п’ятсот десята доба широкомасштабної збройної агресії рф проти України. Вночі ворог завдав чергового ракетного та удару іранськими ударними БпЛА типу “Shahed”. Також протягом минулої доби здійснив п'ять ракетних ударів із ЗРК С-300, понад 40 авіаційних ударів та здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.

Із різних видів озброєння - стрілецька зброя, гранатомети, міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК, ударні БПЛА, крилаті ракети та тактична авіація - були атаковані 148 населених пунктів та 64 об’єкти інфраструктури.

Внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Одеса

Вночі Одесу атакували шістьма ракетами "калібр" з Чорного моря, всі їх збила ППО, повідомили в ОК "Південь". Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, його забрали до лікарні.

Також над Одещиною збили 21 безпілотник Shahed-136.

Миколаївська область

У ніч на 18 липня, силами та засобами протиповітряної оборони над Миколаївщиною було збито чотири дрони-камікадзе типу «Shahed-136».

М. Миколаїв: Вночі, 18 липня, близько 01:50, ворог атакував Миколаїв. Відбулось влучання в об'єкт промисловості. Внаслідок чого сталося займання, яке було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає.

Миколаївський район: Вранці, 18 липня, о 07:37, м. Очаків Очаківської громади зазнало артилерійських обстрілів. Наслідки уточнюються. У Первомайському, Баштанському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Дніпропетровщина

Понад півдесятка пострілів за ніч зробив агресор по Нікополю. Гатив з важкої артилерії. Кілька разів ворог вдарив і по Синельниківщині. Всюди минулося без постраждалих. Інформація уточнюється.

Оборонці неба знову відмінусували БпЛА. Збили над Дніпропетровщиною "шахеда".

Також 17 липня близько 08:00 окупанти вдарили ракетою по Межівській громаді Синельниківського району. Внаслідок ворожого удару були пошкоджені  приватні житлові будинки у громаді. На щастя, люди не постраждали. 

Сумщина

Вночі та зранку росіяни здійснили обстріли Хотінської та Шалигинської громад. Зафіксовано 19 вибухів з міномету. Хотінська громада: ворог бив з міномету – 2 вибухи. Шалигинська громада: здійснено 17 вибухів з міномету. Попередньо – без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Армія рф у понеділок обстріляла місто Білопілля Сумської області. Було зафіксовано три вибухи.

Троє людей загинули внаслідок обстрілу. Ще щонайменше десятеро людей отримали поранення.

Дроново-ракетна атака по Одесі, вбивство мирних українців на Запоріжжі, Сумщині, Донеччині: головне по регіонах, фото-10

Запоріжжя

За минулу добу 24 прифронтові населені пункти були під ворожим вогнем Військові рф здійснили 104 обстріли: з авіації вдарили по Оріхову, Новодарівці та Малій Токмачці, з БПЛА атакували Новоандріївку, з РСЗВ били по Новодарівці, Темирівці, Новоіванівці, Кам'янському. 95 артилерійських обстрілів здійснили по території Гуляйполя, Залізничного, Малинівки, Преображенки, Кам'янського, Плавнів, П'ятихаток та інших сіл на лінії вогню.

В результаті додалося 26 пошкоджених цивільних об'єктів: багатоповерхові та приватні будинки, господарчі споруди, автівки та інше майно людей. Внаслідок авіаудару по житловому району Оріхова загинула 72-річна жінка. Ще 5 жителів отримали травми - 48-річному чоловіку на місці надали медичну допомогу, поранених жінок 43, 73, 79 років та 75-річного чоловіка оперативно госпіталізували до медичного закладу.

Харківщина

Минулої доби ворог з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілював прикордонні та прифронтові населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів.

Зокрема під ворожим вогнем перебували райони населених пунктів Вовчанськ, Караїчне, Бударки, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка та інші.В результаті обстрілу Куп’янська з РСЗВ пошкоджено приміщення підприємства та 2 приватні житлові будинки. Двоє цивільних чоловіків 49 та 60 років отримали легкі поранення та не потребували госпіталізації.

Також вночі бійці повітряного командування "Схід" знищили загалом чотири "шахеди" на Харківщині.

Донеччина

На Волноваському напрямку одна людина загинула у Макарівці Великоновосілківської громади. Під обстрілами Вугледар і Пречистівка — без жертв.

На Донецькому напрямку в Очеретинській громаді одна людина загинула в Степовому, під вогнем Ласточкине. Пошкоджено будинок у Красногорівці. Авдіївка зазнала двох ракетних ударів. 4 рази ворог обстріляв Курахівську громаду — пошкоджені будинки у Кураховому.

На Горлівському напрямку одна людина загинула і дві поранено у Степанівці Іллінівської громади. Будинок пошкоджено у Часовоярській громаді, ще одна — у Торецькій. Під обстрілами — околиці Костянтинівської громади.

На Лисичанському напрямку у Сіверську зруйновано три будинки; впродовж доби відбулося вісім обстрілів Лиманської громади.Всього за добу росіяни вбили трьох жителів Донеччини, поранили ще чотирьох.

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 95 обстрілів, випустивши 517 снарядів з мінометів, артилерії, «Градів», авіації, та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 79 снарядів. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Через російську агресію 3 людини дістали поранення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...