• Головна
  • Дірявий Кримський міст: як коментують в СБУ та Німеччині, як "підгорає" в рф
14:00, 17 липня 2023 р.

Дірявий Кримський міст: як коментують в СБУ та Німеччині, як "підгорає" в рф

Дірявий Кримський міст: як коментують в СБУ та Німеччині, як "підгорає" в рф

Сьогодні вранці пролунали нові вибухи на Кримському мосту, внаслідок чого в Чорне море впала частина автодорожнього полотна і було пошкоджено опору. У СБУ не підтвердили причетність України, але заявили, що традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога.

Про це повідомляє сайт 056.

Україна має право знищити Кримський міст і це не є терактом

Всі деталі щодо "бавовни" на мосту Служба безпеки України обіцяє обов’язково розкрити після нашої перемоги.

"Поки ж ми з цікавістю спостерігаємо, як один із символів путінського режиму вкотре не витримав воєнного навантаження. Водночас нагадуємо, що в одному з інтерв’ю очільник СБУ Василь Малюк заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога", - сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

В будь-якому випадку, справедливість на боці нашої країни. Професор міжнародної політики Мюнхенського університету Бундесверу Карло Мазала, також вважає, що Україна має право знищити Кримський міст і це не є терактом.

"Перше, що я хочу сказати, це те, що це, звичайно, не терористичний акт. Це сталося на незаконно збудованому мосту, який веде на незаконно анексовану українську територію. Тому це не терористичний акт, а довгострокова, законна військова мета. Я сказав би, що це перша мета в рамках українських операцій. І вона має бути досягнута", - сказав Мазала.

Погрози та екстренні дії кремля

Та в кремлі панікують. Прессекретар російського президента, дмитро пєсков, заявив, що атаку на міст нібито допомогли спланувати західні спецслужби. За його словами, володимир путін прийняв доповіді щодо ситуації на Кримському мосту і ввечері проведе нараду. А зараз він доручив налагодити рух транспорту на кримському напрямку та організувати ремонт на мосту.

А заступник голови ради федерації рф медведєв вибухнув погрозами. Він закликав підривати будинки "терористів" на тлі вибухів на Кримському мосту. Його погрозам про "відплату" за удари по півострову рівно рік.

Політик-п'яниця вже зовсім не приховує своєї кровожерливості щодо українців, яких він називає "терористами". За його словами, щодо "терористів" треба застосовувати "зовсім негуманні методи".

Також кремль погрожує зірвати "зернову угоду", щоби шантажувати Україну та її партнерів. Загадковий інцидент на Керченському мосту може стати приводом москви для підвищення ставок зі зривом "зернової ініціативи".

Важливість моста для російської армії

Але не дарма в кремлі "підгорає". Адже якщо Кримський міст було зруйновано або серйозно пошкоджено, росіянам доведеться відступити із окупованих територій Херсонської та Запорізької областей. 

"Зараз забезпечення 30% всього угруповання, яке знаходиться в Україні, йде через Крим, з тих 30%, це 90% через міст іде. Забезпечити постійне забезпечення угруповання, яке знаходиться в Криму, а також південні угруповання — Запорізької та Херсонської областей, за допомогою плавзасобів неможливо", - сказав громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник очільника СБУ Віктор Ягун.

За його словами, близько 1,5 млн осіб залишаться без забезпечення через недієздатність Кримського мосту. А альтернативні шляхи для росіян закриті — міст у Чонгарі розбомблено, а узбережжя перебуває під вогневим контролем українських військ.

"Якщо так станеться їм треба виявляти "добру волю" і принаймні вийти з окупованих територій Запорізької та Херсонської області. Це стане питанням номер один для супротивника, і для них це буде дуже серйозний удар і іміджевий, і стратегічний", — пояснив Віктор Ягун.

Тим часом затор завдовжки понад 5 км утворився на Херсонщині на шляху з Криму у бік Мелітополя трасою Е-105. Він починається від Соколівського озера, розташованого приблизно за 20 кілометрів від Чонгарського мосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Кримський міст
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...