• Головна
  • Конрнаступ ЗСУ: скільки територій вже звільнено та де зараз найскладніше
10:30, 17 липня 2023 р.

Конрнаступ ЗСУ: скільки територій вже звільнено та де зараз найскладніше

Конрнаступ ЗСУ: скільки територій вже звільнено та де зараз найскладніше

Майже на всіх напрямках наші війська продовжують наступальні операції. За минулий тиждень в результаті наступальних дій загалом (схід і південь) звільнено майже 18 кВ.км В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 кВ.км.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп’янському напрямку Харківщини. Наразі противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Задачі у ворога дві: повернути втрачені позиції; примусити нас перекинути туди резерви з інших напрямків. Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої.

На Лиманському напрямку противник продовжував безуспішні штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії. На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня ми щодня просувались. За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 кв.км Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв.км.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Макарівка, Старомайорське; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Новопокровка; П’ятихатки, Грозове, мали успіх.

За тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони. Звільнені території за тиждень збільшено на 10,9 кВ.км В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 кВ.км

У період з 10.07 по 16.07 на таврійському напрямку було знищено: 134 одиниці ворожої ОВТ та 36 складів боєприпасів противника й 2 склади з пально-мастильними матеріалами.

Зокрема, 6 танків, 24 ББМ, 12 БПЛА, 2 самохідні артилерійські установки 2С3 “Акація”, самохідну артилерійську установку 2С7 “Піон”, 5 гаубиць 2А65 “Мста-Б”, гаубиця 2С19 “Мста-С”, 4 гармати “Гіацинт-Б”, 5 БМ-21 “Град”, 3 комплекси дальнього візуального спостереження “Муром-М”, 4 гаубиці Д-30, 2 ЗРК “Бук”, 2 ЗРК “Стріла - 10”, 4 станції РЕБ, переносна РЛС “Кредо-М”, 2 автоматизовані станції постановки перешкод Р330 “Житель та автомобільну техніку. Взято в полон 50 військовослужбовців ворога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...