• Головна
  • Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер
13:00, 12 липня 2023 р.

Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер

Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер

В Україні розширили перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані. Це стосується підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Міністерство економіки.

11 липня на засіданні Кабмін вніс зміни до Постанови № 76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час.

«Під час зустрічей з бізнесом ми отримували неодноразові скарги на зволікання державних органів з розглядом звернень щодо визначення підприємств критично важливими. Це впливало на діяльність суб’єктів господарювання, заважало бізнесу планувати свою роботу. Бюрократичній тяганині в питаннях бронювання буде покладено край», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, рішенням Уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання.

Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер, фото-1

Окрім того, ухвалені Урядом зміни передбачають:

  • суми ЄСВ відтепер будуть враховуватися у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим. Нагадаємо, що критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн євро.
  • підприємства ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю тощо можуть бути визнані критично важливими у разі відповідності двом або більше критеріям;
  • застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.
Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер, фото-2

Для визнання критично важливими (що дає право на бронювання співробітників) підприємства мають відповідати трьом або більше критеріям із семи: розмір сплачених податків та зборів; відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ; важливість значення для галузі національної економіки; задоволення потреб територіальної громади і т.д.

Бронювання військовозобов'язаних: в Україні розширили перелік сфер, фото-3

При цьому підприємства, установи та організації окремих галузей та сфер (наприклад, підприємства паливно-енергетичного комплексу) мають відповідати двом та більше критеріям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...