• Головна
  • Тепловий насос: відгуки і приклади використання
Новини компаній
15:43, 11 липня 2023 р.

Тепловий насос: відгуки і приклади використання

Новини компаній

Ціна на енергетичні ресурси постійно зростають, тому господар будинку постійно шукає альтернативу та скорочує витрати на забезпечення теплом. При цьому проблема вирішується зазвичай лише двома способами: зниженням температури в будинку і відмовою від кондиціювання або скороченням житлової площі, що обслуговується взимку. Обидва способи ведуть до дискомфорту та нераціонального використання житла. Однак існує й альтернатива, яку пропонує українсько-естонська компанія Новітерм.

Тепловий насос: відгуки і приклади використання, фото-1

Тепловий насос спроектований та реалізований шведським брендом Thermia – це мінімум витрат на споживання енергії та стабільність роботи. Продукція шведського бренду, представлена Новітерм поєднує інноваційні технології та досвід компанії, яка з 70-х років минулого століття виготовляє теплові насоси. Асортимент теплових насосів за потужністю, конструкцією та виконанням – найрізноманітніший. Такі пристрої можуть бути використані для звичайного будинку або комерційного офісу.

Ціна встановлення

Такий тепловий насос за ціною буде дорожчим, ніж встановлення звичайних котлів або теплорегулюючих систем з кондиціюванням та вентиляцією. Проте ефективність цієї системи настільки висока, що знижує енерговитрати на 70-80%. Низькі енерговитрати можуть бути навіть у звичайному будинку, де реалізовані теплозберігаючі технології для облаштування стін, вікон та стель. Про це говорять відгуки на сторінці https://noviterm.com.ua/gallery щодо вже встановлених і діючих систем.

Чому тепловий насос і нагріває, і охолоджує: як це працює

Принцип роботи теплового насоса – концентрація енергії, що є в навколишньому просторі. Опалення тепловим насосом – це технологія, яка перетворює розсіяну енергію на концентровану. У ній використовується кілька обов'язкових компонентів:

  • спеціальна технічна рідина із низькою температурою випаровування;
  • розгалужена система у вигляді трубопроводів чи спіральних трубок для відбору тепла;
  • синхронізований з роботою циркуляційної системи, компресор;
  • керуючий електронний блок, який зазвичай працює дистанційно або за допомогою пульта чи зовнішнього блоку.

Завдяки постійній температурі для конкретної точки землі або повітря, можливо вигідно сконцентрувати за допомогою особливих властивостей рідини-холодоагенту, що випаровується. Те саме можна використати як реверсну технологію, тобто відвести тепло назовні, використовуючи ту ж рідину і ті ж концентратори.

Тепловий режим роботи насоса розрахований на ефективну реверсну дію. Таким чином, немає необхідності після встановлення теплового насоса встановлювати ще й кондиціонуючу систему. Внаслідок незначної модернізації приміщень, можна використовувати цю систему для охолодження з мінімальною витратою енергії та засобів на технічне обслуговування.

Яка ефективність системи для нагрівання та охолодження будинку

Особливість такої системи полягає в тому, що навіть за спекотної погоди, якісно спроектована та встановлена система теплового насоса охолоджуватиме будинок в пасивному режимі. А це означає, що відсоток використання зовнішньої електричної енергії не можна порівняти з масштабами споживання кондиціонера.

У зимовий період, залежно від потреб у теплі та об'єму води, що нагрівається, знадобиться більший обсяг споживаної електроенергії. При цьому співвідношення спожитої та виробленої теплової енергії завжди на користь теплового насоса: 1 кВт споживання = 6 кВт тепла.

Найбільш ефективною та стійкою є геотермальна система. Вона витратна щодо встановлення, але стабільно працює всі пори року і забезпечує найкраще скорочення споживання енергії для обігріву приміщень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...