• Головна
  • Стягують техніку, мінують інфраструктуру, ховаються серед населення: в Мелітополі переполох окупантів
13:00, 10 липня 2023 р.

Стягують техніку, мінують інфраструктуру, ховаються серед населення: в Мелітополі переполох окупантів

Стягують техніку, мінують інфраструктуру, ховаються серед населення: в Мелітополі переполох окупантів

Інститут Вивчення війни прогнозує відступ російських військ на Запорізькому напрямку, але говорити про це зарано. Адже за останній місяць ворог стягнув додаткові сили на окуповану частину. Також росіяни почали мінувати критичну інфраструктуру - в Мелітополі та на ЗАЕС.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

За його словами, в Мелітопольскому районі заміновано водогін, який живить місто питною водою. А в самому Мелітополі вибухівку закладено на важливих об‘єктах електричних мереж. На ЗАЕС заміновано технічні приміщення та машинні зали.

"росіяни добре підготувалися до нашого контрнаступу. Звільнити Південь буде непросто, але ЗСУ точно зроблять це, а ми маємо всіма силами їм допомагати", - зазначив Федоров.

Він розповів, що з Криму через Херсонську область та з Новоазовську через Маріуполь на Запорізький напрямок везуть техніку і поки ще живу силу ворога. До Мелітополя на зміну "вагнерівцям" приїхали військові з Дагестану, Північної Осетії та підрозділу "Шторм".

Нові партії рашистів розселяються по будинках і квартирах. При цьому окупанти традиційно ховаються за спинами цивільного населення - зайняли приміщення церкви в густонаселеному районі, де поруч медзаклад, дитячий садочок і притулок для неповнолітніх.

Зараз Мелітополь один з найяскравіших прикладів терору, безправ’я і беззаконня, що чинять окупанти.

"Під ударом цивільні мешканці: більше тисячі мелітопольців побували в полоні, десятки людей знаходяться в СІЗО рф. Доля багатьох невідома. Мешканці ТОТ живуть у найбільшій в'язниці Європи Але Мелітополь залишився нескореним і всі півтора року окупації чинить спротив. І досі щодня на ТОТ вибухають ворожі бази. Кудись безслідно зникають росвійськові. Колаборанти і зрадники бояться без охорони навіть на каву сходити.

Хочу ще раз підкреслити: мешканці окупованих територій – героїчні люди. Адже попри обшуки будинків і квартир, фільтрації на вулицях, залякування і терор всюди - вони всіма силами наближають повернення України", - висловився Федоров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...