• Головна
  • Звільнення територій та гарячі бої: що відомо про минулий тиждень контрнаступу ЗСУ
12:00, 10 липня 2023 р.

Звільнення територій та гарячі бої: що відомо про минулий тиждень контрнаступу ЗСУ

Звільнення територій та гарячі бої: що відомо про минулий тиждень контрнаступу ЗСУ

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. По всіх напрямках зіткнення тривають гарячі бої.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За минулий тиждень в результаті наступальних дій на Мелітопольському та Бердянському напрямках підрозділи Збройних Сил України просунулися на понад один кілометр, що в цілому становить від часу початку наступу на цих напрямках - 8,6 кілометрів. За минулий тиждень на півдні України звільнено понад 10 кілометрів квадратних української землі.

Від початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України звільнили від російських загарбників 169 квадратних кілометри української землі. Що приблизно співмірно з площею міста Одеса. На цих територіях тривають заходи з розмінування місцевості.

На Бахмутському напрямку минулого тижня українські воїни звільнили від російських загарбників 4 квадратних кілометри рідної землі. Загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 24 кілометри квадратних української землі.

Українські воїни ведучи наступ - закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контр батарейної боротьби. Ворог чинить спротив, здійснює переміщення підрозділів та військ. Активно застосовує свої резерви. Тут тривають важкі бої.

Сили оборони України стримують наступ російських військ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут ворог протягом минулого тижня 148 разів атакував українські позиції, але успіху не мав.

Також окупаційні війська намагаються атакувати на Лиманському і Куп`янському напрямках.

Звільнення територій та гарячі бої: що відомо про минулий тиждень контрнаступу ЗСУ, фото-1

"На сході протягом тижня відбулось 133 бойових зіткнення, атаки ворога були відбиті, сказав речник. Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, противник обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти, що межують з лінією зіткнення. Загалом на південному напрямку за минулий тиждень зафіксовано 4318 обстрілів, а на східному — 7184 обстріли", - повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #контрнаступ ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...