• Головна
  • Легалізація в Україні медичного канабісу: у МОЗ зробили заяву
16:30, 7 липня 2023 р.

Легалізація в Україні медичного канабісу: у МОЗ зробили заяву

Легалізація в Україні медичного канабісу: у МОЗ зробили заяву

В Україні працюють над легалізацію препаратів, які виготовлені на основі медичного канабісу. Таку законодавчу ініціативу підтримують у Міністерстві охорони здоров’я.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санлікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

За його словами, багато країн вже ухвалили відповідні зміни до законодавства, а в нашій країні законопроект наразі перебуває на розгляді у парламенті. Він дозволить використовувати в медичних цілях препарати, які були виготовлені з медичного канабісу.

"Це не означає, що канабіс буде використовуватися для рекреаційних цілей. Це означає, що через певні регуляції буде дозволено використовувати препарати медичних конопель саме при лікуванні пацієнтів… Мова йде виключно про медичне застосування", - сказав санлікар.

Йдеться про лікування людей, які мають хронічний біль, неврологічні розлади та психічні розлади. Для них медичний канабіс надаватиметься за наявності доказової бази щодо ефективності його використання. Відповідні препарати продаватимуть за рецептами.

Кузін зазначив, що необхідно розробити клінічні протоколи щодо дозування та конкретних випадків використання таких ліків. Для цього необхідно близько шести місяців. Крім того, препарати мають пройти реєстрацію в Україні.

"Міністерство охорони здоров’я надало позитивну оцінку цьому законопроекту. Тому ми очікуємо, що він найближчим часом може бути винесений в зал Верховної Ради і там прийнятий", - додав Кузін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...