• Головна
  • Зафіксовано рекордне споживання електроенергії: чи прогнозуються відключення
14:00, 7 липня 2023 р.

Зафіксовано рекордне споживання електроенергії: чи прогнозуються відключення

Зафіксовано рекордне споживання електроенергії: чи прогнозуються відключення

Вчора, 6 липня, о 16:00 було зафіксовано найвище споживання електроенергії за першу половину літа. Це на 7% більше, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер. Тому робота енергосистеми ускладнена.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укренерго".

Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів. В компанії пояснили, що таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків.

"Високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. Адже ввечері знижується активність сонячних електростанцій, і для забезпечення покриття високого рівня споживання необхідно залучати додаткові потужності енергоблоків", - розповіли в "Укренерго".

Якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян. Тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях та в мережі, і відповідно в роботі менше енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури.

Наразі виробництва електроенергії електростанціями достатньо для забезпечення потреб споживачів. Але через навантаження на енергосистему та доводиться залучати додаткові потужності електростанцій у піковий час.

З 16.00 до 23.00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменшіть використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Не вмикайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання на інші години доби", - звернулись енергетики.

Зазначається, що на сьогодні Диспетчерський центр "Укренерго" не прогнозує відключень, але наголошує на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...