• Головна
  • У Дніпрі розквітнули мавританські газони: в яких парках
20:15, 5 липня 2023 р.

У Дніпрі розквітнули мавританські газони: в яких парках

У Дніпрі розквітнули мавританські газони: в яких парках

У Дніпрі розквітнули мавританські газони з різманітними квітами і травами. Цьогоріч їх висадили у рамках загальноміської акції «Дніпро квітучий» в сквері Янгеля, парках Амурський, Шевченка, Володі Дубініна, Богдана Хмельницького та Глоби. Тому там вийде дуже ніжна фотосессія. 

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

Цьогоріч засіяли приблизно 2 600 кв. м мавританського газону. Він складається з суміші трав і квітучих рослин, що суцільним полотном вкривають землю. Нагадує галявину із зеленою травою та безліччю квітів.

В інших українських містах мавританські газони на 70-90 % складаються зі злаків і трав, а квіти становлять лише 10-30 %. А в Дніпрі - суміші, що були посіяні в парках на 70-100% складаються з квітів.

Цвітуть вони в різний час — після одних з'являються інші, створюючи красу з весни до пізньої осені. Також у суміші є як однорічні, так і багаторічні рослини. Коли дозріває насіння, однорічники самосіються, тому на наступний рік газон знову порадує цвітінням.

«Ці квіти, на відміну від тих же троянд, невибагливі та не потребують постійного догляду. Насінний склад — це рослини, які адаптовані безпосередньо до нашого регіону, зокрема це маки, ромашки, льон, волошка, календула тощо. І на додачу вони мають не лише привабливий вигляд, а й запашний аромат.

Єдиний мінус, який ми помітили, це те, що газон витоптують. Ми плануємо встановити таблички, що гуляти по газону заборонено», — каже заступниця начальника служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» ДМР Євгенія Шевелько.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #парки Дніпро #фотосессия Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...